Багатоповерхівка у Рівному стала новою родзинкою міста (ФОТО)

Завдяки пташці-горихвістці та каліграфічному письму

Дев’ятиповерхівка за адресою Міцкевича, 9 стала справжнім витвором сучасного мистецтва. На стіні цього будинку з’явився гігантський мурал із зображенням птаха-горихвістки та каліграфічним написом «Моє місто».

Задум вдалося втілити у життя у рамках проекту «The Street Walls» від ГО «Платформа взаємодій «Простір».

Олександр Аліксійчук, керівник «INTER - BETON Bud», генеральний спонсор проекту

Трудилися над ним близько трьох місяців, хоча сам малюнок вуличні художники Віктор Челяда (Cash River) і Тарас Довгалюк (Taras Arm) нанесли усього за вісім днів.

На фото - один із художнків

Стінопис символізує гармонію та свободу.

Загальна вартість муралу – понад 100 тис. грн. Хто фінансував його створення, розповідає одна з ініціаторів проекту, член правління ГО «Платформа взаємодій «Простір» Надія Гладкевич​:

70 тисяч було виділено у рамках проекту «Рівне – місто унікальних подій», решта – це меценати: фірми, які надавали фарбу та різні будматеріали. Дуже тішить, що це спільна робота влади, депутатського корпусу, бізнесу, громадськості та активістів, адже робота проведена дуже велика.

Так, генеральний спонсор проекту «ІNTER-BETON Bud» зробив найбільший внесок - 30 тис. грн. Інші меценати вклали у проект дещо менші суми, однак надали знижки на власну продукцію та послуги. Серед них: Рівненький авіаційно-спортивний клуб «VORONIV», виробник фарб TM «Kompozit», магазин будматеріалів «Маяк», інтернет-магазин «Cans.com.ua», ресторан «Баржа», доставка обідів «Смакота», а також постійний партнер - компанія «РЕНОМЕ-СМАРТ» та дизайн студій «ТАК» і «32х32».

На фото - член ГО "Простір" Надія Гладкевич

За словами Надії Гладкевич, це тільки початок:

У нас вже є заготовки на майбутнє – ми знаємо, що і на яких будинках можна зобразити. Думаю, що згодом ми пропонуватимемо цілий коцепт міста.

До слова, міський голова Рівного Володимир Хомко також сподівається на довгу та плідну співпрацю з ГО «Платформа взаємодій «Простір», яка стала ініціатором створення муралу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень