Армані приїхав на Рівненщину ділитися досвідом

З медиками

Джованні Марсіковетере, італійський фізіотерапевт, який оглядав хворих у центрі муковісцидозу. Скриншот із сюжету UA:Рівне.

Медики з Італії діляться досвідом лікування муковісцидозу. На круглому столі у Рівненській ОДА цього тижня зібралися, аби обговорити питання покращення надання якісних медпослуг хворим на муковісцидоз. Крім того, говорили й за провадження італійського досвіду. Про це пише прес-служба Рівненської ОДА:

Нині в області перебувають італійські лікарі – Донатело Сальваторе, Вінцензо Корновале та Джованні Марсіковетере, які вже тиждень працюють у Центрі з муковісцидозу. До слова, в області нині проживає 36 хворих на муковісцидоз, серед яких – 28 діти.

Почесним гостем заходу став і президент італійської асоціації «ALBA ONLUS» Пєтро Армані, який вже кілька років допомагає українським лікарям долати невиліковну недугу.

Як розповів заступник начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник, в області як дорослі, так і діти отримують безкоштовне лікування у спеціальному Центрі, який запрацював три роки тому на базі Рівненського обласного диспансеру радіаційного захисту населення.

З обласного бюджету профінансували частину коштів на лікування хворих Рівненщини на муковісцидоз – 2 мільйони гривень. З них 1 мільйон 200 тисяч – на лікування дітей, 800 тисяч гривень - дорослих. Намагаємося залучити з місцевих бюджетів.

П'єтро Армані у синьому светрі

Частину коштів виділяє держава. Крім того, обласна адміністрація звернеться до Міністерства охорони здоров’я з пропозицією стовідсоткового державного фінансування лікування орфанних захворювань, до яких відноситься і муковісцидоз.

Як стверджують спеціалісти з Європи, наші медики, маючи наполовину менше засобів та обладнання для лікування муковісцидозу, мають хороші результати. Що важливо мати для лікування таких хворих, говорить лікар-педіатр дитячого центру з муковісцидозу італійського міста Потенца Донатело Сальваторе:

Важливо створити мережу центрів лікування цієї хвороби, аби вони могли співпрацювати та обмінюватися досвідом. А також потрібно мати національний реєстр патологій усіх пацієнтів в анонімній формі. Таким чином держава передбачатиме необхідний бюджет для вказаної кількості хворих.

Європейські медики готові ділитися досвідом, тому запросили рівненських фахівців на стажування до Італії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень