Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон очолив Європейський Екзархат

Сьогодні відбулося засідання Священного Синоду УПЦ КП

На засіданні серед іншого говорили про організацію церковного управління парафій Української Православної Церкви Київського Патріархату в Європі.

В результаті ухвалили утворити Європейський Екзархат Української Православної Церкви Київського Патріархату і включити до його складу Паризьку єпархію та парафії УПЦ КП в країнах Європейського Союзу та у Швейцарській Конфедерації.

Виконувачем обов’язків Екзарха Європи став Преосвященний Іларіон, архієпископ Рівненський і Острозький, голова Синодального управління зовнішніх церковних зв’язків.

В складі УПЦ КП в Європі станом на 13 травня 2017 р. утворено 44 парафії: Нідерланди – 2, Угорщина – 1, Італія – 8, Франція – 6, Швеція – 5, Німеччина – 6, Іспанія – 3, Португалія – 5, Чехія – 1, Великобританія – 1, Литва – 1, Фінляндія – 1, Австрія – 1, Словенія – 1, Греція – 1, Швейцарія – 1.

У Франції діє єпархія на чолі з Преосвященним Михаїлом, митрополитом Паризьким. Інші парафії перебувають в архіпастирському керівництві Преосвященного Іларіона, архієпископа Рівненського і Острозького, голови Синодального управління зовнішніх церковних зв’язків.         

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень