Археологи ПДМу віднайшли у Пересопниці будівлю X-XI століття (ФОТО)

Юні археологи повернулися з розкопок з цінними знахідками

Десятеро старшокласників з Клубу юних археологів Центру гуманітарної освіти Палацу дітей та молоді на чолі зі своїм керівником, науковцем Василем Чекурковим, нещодавно повернулися з археологічної експедиції, яка тривала з 4 по 10 липня в селі Пересопниця. Раніше юні археологи натрапили на залишки будинку, який датується XII-XIII століттям. Цього разу під ним віднайшли будівлю X-XI століття. Також до цінних знахідок цьогорічної експедиції належать два фрагменти скляного браслету і частина срібної пряжки. 

Це, каже Василь Чекурков, тільки підтверджує статус міста Пересопциця. Знайшли археологи і фрагменти глиняного посуду. Всі знахідки протягом наступного навчального року діти досліджуватимуть разом з науковцями.

Це вже дев’ята експедиція Клубу. Під час проведення розкопок старшокласники вчаться облаштовувати свій побут, живучи тиждень у наметовому містечку, готують самі собі їсти, організовують час для дозвілля, а головне - долучаються до безпосереднього вивчення історії рідного краю.    

Мета експедиції  - дослідження літописного міста доби Київської Русі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень