Апеляційний суд поставив крапку. Платежі за розподіл газу все ж законні?

Попри потуги споживача не оплачувати розподіл газу, платежі з нього такі стягнуть

Як ми писали раніше, на Волині один зі споживачів газу звернувся до суду, та намагався довести, що платежі за розподіл газу, які йому надходять – незаконні. Тоді Луцький міськрайонний суд став на бік споживача. Втім в Апеляційному суді це рішення скасували.

Волинський апеляційний суд скасував рішення Луцького міськрайонного суду про «незаконність» плати за розподіл газу, та постановив задовольнити позов облгазу та стягнути зі споживача борг за розподіл.

У грудні 2023 року суддя Луцького міськрайонного суду відмовив Волиньоблгазу в стягненні заборгованості за розподіл. Своє рішення він обґрунтував, зокрема, і тим, що постанови регулятора - Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) - не пройшли державну реєстрацію у Міністерстві юстиції.

Тим часом у НКРЕКП наголосили, що її рішення не підлягають такій реєстрації - згідно з Законом про НКРЕКП. Волиньоблгаз подав апеляцію на таке рішення Луцького міськрайонного суду й у результаті виграв справу.

При цьому сам борг за доставлення в цій справі був трохи близько 10 тисяч гривень. Але в апеляції облгаз стягнув з відповідача ще й судові витрати – майже 7 тисяч гривень.

Джерело: Газправда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень