Не аквапарк. Інвестор розповів, що насправді хоче збудувати на Басівкутському озері Рівного

Він каже, що робити щось заважають корупціонери

Так мав би виглядати вейк-парк від Олександра Петрова

Днями міський голова Рівного Володимир Хомко розповів журналістам, що на березі Басівкутського озера будують аквапарк, і що зводить його інвестор Олександр Петров, який вже облаштовував у парках міста екстремальні розваги: мотузкові парки, скеледром «Голова козака».

Втім, Олександр Петров свою причетність до будівництва аквапарку спростував. І пояснив, що насправді хотів збудувати на березі Басівкутського озера вейк-парк. Це прокат катамаранів, човнів, долання перешкод  у гідрокостюмах на водній гладі. 

Говорить Олександр Петров:

Більше трьох років я намагаюсь побудувати вейк-парк. Але жодного стосунку він до аквапарку не має. Вейк-культура – це в гідрокостюмах спортсмени долають відстань на воді.

 

Наше Басівкутське озеро дуже занедбане, дуже брудне зараз. Тому сама ідея аквапарку на Басівкутському озері зараз недоречна, і навіть, мабуть, підступна.

 

Тому, мабуть, або міський голова помилився, або неправильно журналісти почули. Аквапарк на Басовому Куті Олександр Петров не будує.

 

Також Олександр Петров запевнив, що не має жодного стосунку до будівництва, яке ведеться на березі озера, і що йому невідомо, хто це будує.

Що стосується вейк-парку, то, за словами Олександра Петрова, ідею його будівництва підтримали 80% рівнян, які півтора року тому прийшли на громадські слухання з цього приводу.

У вейк-парку спортсмени долатимуть перешкоди  у гідрокостюмах на водній гладі. 

Будувати вейк-парк хотіли три інвестори. Але двоє з них, втомившись від бюрократичної тяганини, вже відмовилися від цього. Так, розроблений вісім місяців тому рівненською компанією на замовлення міської влади проект відведення землі під вейк-парк ніяк не може пройти експертизу у Києві.  

Розповідає Олександр Петров:

З Києва експертиза приходить щоразу негативна. І зі своїх джерел нам стало відомо, що київські чиновники вимагають від нас якихось дій корупційних, на які ми не погоджуємося.

 

Четвертий раз отримали відмову. І надали документи вп’яте. Тобто наші фахівці дивляться документи і розуміють, що це – надумані зауваження, і просто-напросто таким чином нам відмовляють для того, щоб ми з ними «подружилися». Ми на це не йдемо. Тому що все, що будую по Україні і в Рівному, я намагаюся робити прозоро і без корупції.

Доки не буде документів, пояснює інвестор, вейк-парк Рівному не «світить». Коли результати експертизи будуть позитивні, сесія міськради має проголосувати за відведення землі. Потім влада міста повинна провести аукціон на право оренди цієї землі. І лише тоді той, хто виграє аукціон, зможе побудувати вейк-парк.

За словами інвестора, землі під вейк-парк майже не потрібно:

Вейк-парк будується не на землі. На землі будуть тільки пісок, шезлонги, волейбольний майданчик.

 

А вейк-парк будується на воді. Тому землі треба клаптик -20 соток. І саме цього клаптика стосується проект землевідведення. Це на солдатському пляжі, біля магазину «Хортиця».

 

На цій ділянці було сміття, яке ми повивозили, пляшки, шприци і презервативи. Більше там нічого нема. Навіть риби у цьому місці не ловлять.      

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень