Активісти провели «ялинковий рейд» на ринку Рівного

Сад історій у Рівному

Активісти «Саду історій у Рівному» після рейду написали на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук такий пост:

Цього року також немає надійного контролю. Тому не рекомендуємо на ринку купувати ялинки, якщо не хотіли б випадково придбати вкрадену з лісу красуню.

Маркування помітили лише на кількох ялинках, решта чіпів - у кишенях продавців. Вони з радістю вам їх повісять на ялинку, якщо ви про це не забудете нагадати.

Документи теж покажуть, якщо запитаєте, але це в основному на рівні дозволу торгівлі та накладних з розсадника, який отримав сертифікат на продаж.

Дуже багато ялинок продають у горщиках з землею. Але це не те саме, що спеціально вирощена ялинка з комом, яку потім можна пересадити. Продають їх без маркування, бо  воно «не вимагається» на живу. Радимо купувати ялинку в горщиках в лісництві (вони у них, як і зрубані, теж маркуються) або в перевірених розсадниках (ком має бути обгорнутий мішковиною).

Щодо гілочок, то теж, де і як їх зрізали, ніяким чином проконтролювати неможливо.

Нагадаємо, на Рівненщині готові повернути 75% вартості новорічної ялинки. Цього року ДП «Клеванський лісгосп» проводить реалізацію новорічних ялинок у горщиках із закритою кореневою системою.

Ціни стартують від 120 грн - за новорічне дерево висотою від одного до 1,3 м. А от за ялинку в 1,4 – 2 м доведеться викласти 140 грн. 

Після Новорічних свят кожен покупець може повернути живу ялинку у горщику (у належному стані) та отримати 75% компенсації від її вартості.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень