Активісти підозрюють управління транспорту Рівного у махінаціях

Через «розумні зупинки»

Рівнянам доведеться дещо почекати з реалізацією громадського проекту «розумна зупинка». Усе через те, що замовник, а саме Управління транспорту і зв'язку виконавчого комітету Рівненської міської ради, хотів провести тендер з порушенням закону.

Про це повідомив керівник громадської ініціативи «За чесний тендер» Святослав Клічук. За його словами, підмінивши предмет закупівлі із закупівлі товарів на закупівлю робіт, замовник хотів уникнути тендеру за процедурою відкритих торгів, а оголосив його як «допорогову» закупівлю.

Говорить Святослав Клічук:

Замовник, а саме Управління транспорту і зв'язку виконавчого комітету Рівненської міської ради, хотів провести тендер з порушенням закону. Вони мали знайти фірму, яка фактично реалізує проект. Фактично, вони хотіли купити ці розумні штуки і встановити їх. Більша частина кошторису – це закупівля обладнання. І це мало бути на відкритих торгах. До того ж, управління не виклало усіх необхідних документів.

Тим часом головний спеціаліст міського управління транспорту та зв’язку Наталя Провоторова заявила, що тендеру взагалі не було. Управління транспорту та зв’язку фактично є посередником між містом та фірмою, яка проводитиме роботи із облаштування «розумних зупинок». Тобто про купівлю табло, наприклад, навіть не йде мова.

Говорить Наталя Провоторова:

Зрозумійте, громадський бюджет – це щось нове. У пошуках потенційних виконавців проектів ми розміщували оголошення на сайті. Загалом управління виходило із того, по якому коду економічної класифікації нам виділялись кошти з міського бюджету. А кошти виділялись на капремонт зупинок, а не на придбання якогось товару для них. Тобто, у цьому випадку йде мова про допорогові закупівлі. Жодного тендеру ми не проводили.

Зауважимо, що у червні Управління транспорту і зв’язку просило змінити розпорядника коштів. Тобто фактично облаштування «розумних зупинок» просили передати управлінню ЖКГ.

Нагадаємо, у проекті «розумних зупинок» вказано 30 таких об’єктів. Вони, зокрема, мали б розташовуватися у таких районах міста: Льонокомбінат, район ТРЦ «Чайка», 12 школа, майдан Незалежності, центральний ринок, Макарова, Енергетиків (кладовище «Нове»).

Зауважимо, що проект передбачає облаштування зупинок громадського транспорту електронним табло, вільним доступом до мережі Інтернет та пристроями для зарядки мобільних телефонів. На це в рамках громадського бюджету міста на 2017 рік мали виділити 958 000 грн.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень