Акциз на імпорт вживаних авто зменшили

Верховна Рада ухвалила законопроект про внесення змін до Податкового кодексу для стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів, яким передбачається значне зниження акцизів на імпорт вживаних автомобілів.

За відповідне рішення 31 травня проголосували 237 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Зокрема до голосування за цей законопроект депутати проголосували за поправку, згідно з якою законопроект набуде чинності з 1 числа наступного місяця після його публікації. Депутатам довелося тричі голосувати для прийняття цієї поправки. Крім того, зазначеною поправкою термін дії цього законопроекту встановлено на 2,5 року.

Законопроект стосується імпорту всіх вживаних автомобілів, за винятком авто походженням з країни-окупанта (агресора) щодо України.

Закон передбачає зниження ставки акцизу на вживані автомобілі до: 0,102 євро за 1 куб. см з двигуном об'ємом до 1000 куб. см (діюча ставка - 1,09-1,44 євро, в залежності від року випуску автомобіля); 0,063 євро для авто з двигуном об'ємом до 1500 куб см (зараз - 1,37-1,76 євро); 0,267 євро - до 2200 куб. см (діюча ставка - 1,64-2,44 євро); 0,276 євро - до 3000 куб. см (зараз - 2,21-4,99 євро); 2,209 євро для авто з об'ємом двигуна понад 3000 кубічних сантиметрів (зараз - 3,33-4,99 євро).

Наприклад, для розмитнення 1 л авто потрібно буде заплатити 63 євро замість 1761 євро. За розмитнення 2 л автомобіля потрібно буде сплатити 534 євро замість 4882 євро, - пише на своєму Facebook фракція Самопоміч.

Нагадаємо, у квітні екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, а також до Державної фіскальної служби з пропозицією розробити і внести у Верховну Раду проект закону про скасування імпортного мита на вживані автомобілі.

При цьому автоімпортери неодноразово зазначали, що прийняття законопроекту про зниження податків на імпорт вживаних авто скоротить бюджетні надходження і призведе до збільшення обсягів "сірого" автоімпорту в Україну. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень