Аграрії Рівненщини перекрили Київ-Чоп, аби не втратити десятки мільйонів гривень

На тижні пікетуватимуть Верховну Раду

Сьогодні о восьмій ранку трасу Київ-Чоп у Корці перекрили сотні людей і навіть сільгосптехніка. Організатори акції - виробники сої та соняшника на Рівненщині, які зазнають величезних збитків, якщо в країні відмінять відшкодування ПДВ на експорт олійних культур. Бюджет-2018 із такими правками Верховна Рада прийняла позаминулого тижня.

Всеукраїнська аграрна рада підрахувала, що внаслідок цих змін галузь втратить близько 10 мільярдів гривень.

У той же час, місцевим аграріям загрожують десятимільйонні збитки, розповідає учасник акції, директор фірми «Фаворит-агро» Олексій Лук’янчук, яка в Корецькому та Новоград-Волинському районах на 9 тисячах гектарів вирощує сою, соняшник і ріпак:

В аграріїв вкрали чи хочуть вкрасти близько 10 мільярдів гривень, з яких 5 за попередніми підрахунками підуть в кишені олігархів, що мають у власності переробну галузь, зокрема соняшник та сою. Ми рахували, на яку ціну впаде продукція. Конкретно у нашому господарстві – це 32 мільйони за рік.

Перші наслідки цих правок «Фаворит-Агро» відчула вже. Нині фірма не може продати тисячу тонн сої, адже експортер через прийняті правки ще не встановив ціну, за яку купуватиме товар.

Вартість однієї тонни складає понад 12 тисяч гривень, з яких ПДВ – 2 тисячі (20%), каже п. Олексій. Якщо з ціни вирахують розмір відшкодувань за ПДВ, то лише з цієї партії аграрії не отримають двох мільйонів гривень.

У четвер Верховна Рада перерозгляне низку правок до бюджету, у тому числі й ті, які стосуються ПДВ. Олексій Лук’янчук каже, що у цей день під стіни парламенту рівненські аграрії прибудуть разом із тисячами інших однодумців зі всієї України.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень