Як аферисти полюють на рівнян, які хочуть орендувати житло

Традиційно популярність оренди житла зростає наприкінці літа, коли тисячі студентів шукають собі помешкання

І цей час вдало використовують аферисти, які вигадують чергові схеми полювання на довірливих людей.

Рівнянка Вікторія розповідає, як вона натрапила на шахраїв на одному із популярних сайтів оренди житла.

- Мою увагу привернуло оголошення про оренду однокімнатної квартири у центрі Рівного. Привабливості оголошенню додавало те, що воно було подане не від ріелторів, а від власника житла.

Тобто можна було зекономити на послугах агентств нерухомості, вартість яких на сьогодні становлять 50% від місячної оренди помешкання.

За словами рівнянки, вартість оренди квартири у центрі була значно нижчою, ніж навіть на околицях міста.До оголошення були додані фото із сучасним ремонтом, зазначалось, що в квартирі є вся необхідна побутова техніка.

- Ціна в оголошенні була вказана 1900 грн на місяць, - розповідає Вікторія. - Для порівняння зазначу, що квартири такого типу в середньому у Рівному пропонують за 3500-4000 гривень. Я зателефонувала за номером, вказаним у оголошенні.

"Власник" особливо не цікавився, хто буде жити в квартирі (як правило, це перше питання, яке хвилює орендодавців). Він розповів, що придбав житло для сина, який навчався у Рівному. Тепер вони мешкають в Києві і квартира пустує. Згоден здати житло будь-кому.

Далі, за словами Вікторії, розпочалась "цікава" розмова.

- Розумієте, я живу у Києві, мені потрібно добиратись триста кілометрів до вас, щоб віддати ключі, - розпочав "власник". - мені потрібно бути впевненим, що ви стовідсотково будете заселятись у квартиру.

- Так мені спочатку потрібно подивитись житло.

- То ж на фото все видно.

- А як я маю підтвердити свої серйозні наміри?

- Прошу оплатити мені дорогу з Києва до Рівного. Якщо ви знімете житло, я їх відмінусую від вартості оренди.

- 200 гривень?

- Ні, я буду їхати автомобілем, на пальне необхідно 1000 грн. Я скину вам номер картки, на яку потрібно перевести гроші.

Завіса.

Зрозумівши, що "кіна не буде", роздратований чоловік кинув слухавку і вимкнув телефон. Відразу після цієї розмови оголошення зникло із сайту. Але невдовзі з'явилось вже на луцькому сайті. Із тими самими фото але із іншими номерами телефону та іншим іменем "власника".

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень