Абітурієнтам Рівненщини продовжили вступну кампанію

В колишніх ПТУ

Заклади профтехосвіти на Рівненщині відкриті для абітурієнтів до 1 жовтня. У профільному міністерстві видали спеціальний наказ.

Таке роблять щороку, кажуть у обласному управлінні освіти і науки, для забезпечення рівного права громадян на здобуття професійної освіти відповідно до своїх здібностей і нахилів.

Прес-секретар профільного управління Олена Стеліга розповіла про кількість державного замовлення для професійно-технічних навчальних закладів:

Регіональне державне замовлення у 2018 році – 4 942 місця. Станом на сьогодні ( а це 16 серпня – авт..)відсоток виконання держзамовлення становить 74%. Це хороший показник. Професії загальнодержавного значення це верстатник деревообробних верстатів, монтер колії, монтажник систем утеплення будівель та споруд.

До слова, Олеся Стеліга підбила підсумки вступної кампанії 2018 року для професійно-технічних закладів освіти. Виявилось, що найбільше охочих здобути фах кравця-закрійника, кравці-вишивальниці, кухаря, слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів та зварник. Не охоче вступають на будівельна напрямки. Мало охочих здобувати фах муляра та штукатура.

Нагадаємо, на Рівненщині працює 21 професійно-технічний заклад.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень