«Є прорахунки», - правоохоронці Рівненщини визнали свою недосконалу роботу

На спільній нараді у прокуратурі Рівненської області обговорили шляхи протидії тяжким і особливо тяжким злочинам, а також організованій злочинності

У прокуратурі Рівненської області відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів.

Заступник прокурора Рівненської області Мирослав Пацкан зазначив, що правоохоронні органи упродовж поточного року активізували протидію злочинності та корупції на території області.

Вжиті заходи дали позитивний результат. Так, на території регіону відмічається покращення криміногенної ситуації, рівень злочинності нижчий, ніж в середньому по державі.

У поточному році вчинено на 10% менше злочинів, ніж торік. Спостерігається зменшення кількості кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, власності, злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту, а також у підлітковому середовищі.

До суду скерували більше обвинувальних актів і майже удвічі – у корупційних провадженнях.

Знешкодили дев'ять злочинних організованих груп, одна з яких – із корумпованими зв’язками.

Водночас поряд із здобутками, мають місце окремі прорахунки в організації діяльності правоохоронних органів, які потребують вжиття додаткових заходів щодо усунення негативних тенденцій.

Особливо звернули увагу присутніх на необхідності активізації протидії  незаконному обігу зброї, профілактиці рецидивної, а також групової злочинності.

 

Малоефективною є протидія організованим злочинам у сфері

містобудування,

земельних,

бюджетних правовідносин,

грального бізнесу,

банківській системі, а

також пов’язаних із розбійними нападами та рейдерством.

У результаті спільної наради узгодили комплекс заходів, спрямованих на подолання негативних тенденцій у структурі злочинності в області.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень