А ви знали, чому не можна використовувати відбиток пальця у смартфоні?

Пояснюють спеціалісти з цифрової криміналістики

Використовувати відбиток пальця для розблокування смартфона не рекомендується. Спеціалісти з цифрової криміналістики пояснили чому.

У смартфонах нового покоління є така функція, як розблокування за допомогою відбитка пальця. Багато користувачів гаджетів визнали таке нововведення корисним. До того ж воно не займає багато часу. Достатньо лише прикласти палець до сканера.

Однак такий спосіб розблокування смартфона не можна вважати безпечним.

  • Фахівці зазначили, що зловмисники можуть скопіювати відбиток пальця, наприклад, зі скляної склянки, і відтворити на полімерній основі.
  • А ще на людину можуть чинити психологічний тиск або застосувати силу і таким чином змусити розблокувати пристрій.

Найбезпечніший і надійний спосіб блокування гаджета — це складний пароль, який буде знати лише власник, вважають експерти.

Вони порадили відключити спосіб розблокування пристрою по відбитку пальця і обличчю і залишити лише пін-код.

Пін-код для входу в смартфон повинен містити якомога більше символів. При цьому використовувані для пароля символи не повинні використовуватися, наприклад, для доступу в додатки, соціальні мережі, інші інтернет-ресурси. Тобто пін-код повинен бути унікальним.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень