Збив пішохода та втік: на Рівненщині судили водія буса

Аварія сталася торік у Гощі

У Гощі судили водія буса, який наїхав на пішохода та втік із місця ДТП. Нагадаємо, смертельна аварія сталася 20 жовтня торік, між населеними пунктами Бугрин та Вільгір.

Тоді ще 26-річний водій буса «Volkswagen Т4», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, наїхав на пішохода, який ішов у попутному напрямку з велосипедом у руках.

 

Після чого виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автомобілем «Volkswagen Passat B6», яким керувала 29-річна водійка. Втім, після скоєного не зупинився та зник із місця події.

Натомість водій автомобіля «Volkswagen Passat B3», під час об’їзду припаркованого на узбіччі легковика «Volkswagen Passat B6», виїхав на смугу зустрічного руху та не маючи можливості уникнути ДТП, наїхав на чоловіка, який лежав на дорозі. Від отриманих травм 73-річний житель села Вільгір загинув на місці події.

Винуватця ДТП розшукали за лічені години у полі за кілька кілометрів від місця автопригоди. У його крові виявили 1,5 проміле алкоголю.

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю. Він повідомив, що в той день за пів години до того, як сісти за кермо автомобіля свого батька випив близько двох літрів пива.

 

Пішохода, який рухався попереду, за його словами, він не помітив. Обвинувачений заявив, що не викликав допомогу, бо у нього розрядився телефон.

У рішенні суду йшлося, що після події обвинувачений не зміг попросити вибачення у потерпілої, позаяк йому було соромно, бажання допомогти виявляв, з приводу чого до потерпілої зверталася його мама, однак потерпіла допомоги не взяла. Вказав на те, що критично оцінює свою протиправну поведінку, у скоєному розкаявся та допомагатиме потерпілій.

Донька загиблого у суді підтвердила, що до неї зверталась мама обвинуваченого, просила вибачення та пропонувала матеріальну допомогу. Проте вона від неї відмовилась.

Також вона зазначила, що на даний час будь-яких претензій до обвинуваченого не має, та вибачила його, при визначенні міри покарання поклалась виключно на розсуд суду та, відповідаючи на запитання прокурора повідомила, що на позбавлені волі не наполягає.

Таким чином суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні ДТП та призначив йому 1 рік та 2 місяці обмеження волі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень