У квартирі екслікарки СБУ, яку ошукала подруга, сусіди замінили замки у дверях (ВІДЕО)

84-річна жінка боїться лишитися без даху над головою

Уже кілька тижнів 84-річна Тамара Володимирівна живе з острахом бути виселеною. Особисті речі спакувала в кілька сумок. Каже, усе через подругу, з якою товаришує вже пів століття. Її попросила допомогти продати 2-кімнатну квартиру, бо мала переїхати до рідного сина.

— Оглядини квартири були зарання. Я дала документи, дуже довіряла. Була мені, як сестра, її невістка — чудова людина. Не думала, що може бути обман, — розповіла журналістам Тамара Радієнко. 

Розв’язка настала, коли в березні педіатр у поліклініці СБУ з 40-річним стажем злягла в лікарню з ковідом.

Хвороба протікала в тяжкій формі — пенсіонерка потребувала кисню. Коли одужала та повернулася в рідні стіни — жахнулася від новини.

Вона сказала, квартира продана. Я не збиралася продавати в цей час. А тільки був усний договір і це вона знала прекрасно, що це буде тільки після приїзду мого сина, — додала власниця квартири.

Уже кілька тижнів новий власник намагається виселити пенсіонерку. У дверях залишає записки. 

— Тамара Володимирівна, ми прийдемо з міліцією змінити замки мого помешкання, — показує записку сусідка Наталія Селецька.

На дверях квартири — нині нові замки. Замінили їх сусіди, які допомагають пенсіонерці повернути житло.

— Люди, які були друзями, думали, що вона під апаратом ШВЛ. Допускаю, що вони розраховували, що бабуся не вийде з лікарні, вік і хвороба, — додає нова опікунка Наталія Селецька.

Пенсіонерці найняли адвоката. Той подав скарги до поліції, адже ошукана запевняє — документів про продаж не підписувала.

— Я вважаю, що це може бути аферою, бо Тамара Володимирівна не має ні квартири, яка переоформлена, ні коштів, — додає адвокат Сергій Мусевич.  

Як з'ясувалося, квартиру придбала відома у місті рієлторка Вікторія Кучина. Вона заперечила факт афери.

— Я дійсно придбала квартиру, я це не приховую. З'ясуйте в поліції, яким чином написана заява Тамари Володимирівни — до кого. У цьому розберіться спочатку, — підкреслює рієлтор.

На скаргу літньої жінки в поліції порушили провадження за статтями «шахрайство» та «підробка документів». Однак слідчі запевняють, експертиза показала — підпис Тарами Володимирівни на договорі купівлі-продажу — справжній.

— Особа через похилий вік могла не розуміти, які документи підписувала. Це одна з версій, можливо, забула, що підписувала якісь документи, — пояснив в.о. начальника відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності Рівненського райвідділення поліції Тарас Войтюк.

На контакт подруга, яка заварила кашу, не йде, а пояснювати бодай щось журналістам — теж відмовляється. Адвокат ошуканої готує скаргу в суд, щоб там визнати продаж помешкання недійсним.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень