Помер Володимир Яворівський – відомий письменник, борець за Незалежність України

Йому йшов 79 рік

Відомий український письменник, один із засновників Народного Руху України, народний депутат Верховної Ради кількох скликань Володимир Яворівський помер у віці 78 років.

Про це повідомили письменник Василь Шкляр та колишній депутат Львівської міськради
Ігор Телішевський в суботу, 17 квітня.

«Донька Леся близько півночі так і написала мені два слова: «Тато пішов». Іншого слова вона не змогла вимовити. Не можу і я», – написав Василь Шкляр.

Володимир Яворівський народився 11 жовтня 1942 року в селі Теклівка на Вінниччині. Один із засновників Народного Руху України – очолював оргкомітет, а згодом Київську координаційну раду.

Володимир Олександрович був одним з борців за незалежність України у ХХ сторіччі.

Народний депутат I, II, IV-VІІ скликань. Був членом та головою «Демократичної партії України», а також членом фракції «Блок Юлії Тимошенко»

 

Лауреат державної премії імені Тараса Шевченка за повість «Вічні Кортеліси». Крім того, з 2001 по 2011 рік очолював Національну спілку письменників України

Він також отримав Орден «За заслуги» III ступеня, Орден Христа Спасителя УПЦ КП та відзнаку президента України — ювілейну медаль «25 років незалежності України».

Автор повістей, романів та нарисів, лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка за повість «Вічні Кортеліси» (1984 рік), у 2005 році отримав літературну премію імені Дмитра Загула.  

Причини смерті наразі невідомі.

Радіо ТРЕК у TelegramViber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень