92% рівнян знають про шкідливий вплив паління

Втім, вони продовжують палити й далі

Фахівці «Рівненського обласного центру здоров’я» організували цикл зустрічей лікарів-онкологів та підліткових наркологів зі студентською та учнівською молоддю міста Рівне. Такі заходи відбулися у НУВГП, аграрному коледжі, а також в комунальному закладі «Рівненська обласна бібліотека для молоді» Рівненської обласної ради. У такий спосіб медики прагуть привернути увагу насамперед молодих людей до проблеми згубного впливу тютюну на людський організм.

Статистика вживання тютюнових виробів у нашій країні залишається досить сумною: 60 % чоловіків і 20 % жінок перебувають у постійному полоні цигаркового диму. Палить кожна п’ята жінка. І біда в тім, що деякі із них не кидають цієї звички до половини вагітності, а то й до самих пологів, ні на мить не задумуючись, як це вплине на здоров’я майбутньої дитини. Окрім того, науковцями доведено зв'язок тютюнокуріння із 12 формами раку у людини. Насамперед, це рак легенів, стравоходу, гортанні порожнини рота, раку молочної залози у жінок, - інформує лікар-методист комунального закладу «Рівненський обласний центр здоров’я» Галина Кашпер.

Також спеціалістами Центру здоров’я проведено моніторинг серед мешканців Рівного різних вікових категорій - від 15 до 60 років щодо обізнаності шкідливого впливу тютюну на людський організм. Як показали опитування, 92% респондентів знають про залежність від тютюну і про те, що куріння прискорює розвиток онкозахворювань. Однак, це не спонукає їх розлучитися із цигаркою. З тим, що соціальна реклама тютюну збільшує кількість охочих взяти до рук цигарку, згідні 95,8% опитаних і понад 60% погоджуються - розміщення антиреклами тютюнових виробів поруч із місцями продажу останніх впливатиме на зменшення кількості курців.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень