Парку Рівного забудовник має повернути 7 соток землі

І таке рішення Вищого господарського суду України оскарженню не підлягає

Бруківка самовільно покладена на землі парку (фото з сайту "Рівне вечірнє")

Йдеться про землю елітної біля десятиповерхівки на вулиці Соборній, 5-А. Квартири тут з придбали немало відомих рівнян, в тому числі і родина «бурштинового прокурора» Андрія Боровика.

Звело цю багатоповерхівку рівненське товариство «Люкс-хаус-груп» і замостило бруківкою біля будинку землю парку імені Шевченка. Тож майже три роки довелося з ним судитися.

Подробиці розповідає директор міського об’єднання парків культури і відпочинку Андрій Черепанов:

Вони у 2015 році нахабно захопили ділянку і почали собі будувати зону обслуговування. Планували там стоянку, планували там лавочку для зручності мешканців. Ми це вчасно побачили, звернулися в екологічну інспекцію. Вона наклала на них штраф. Вони його добровільно сплатили, після чого ми звернулися до прокуратури і спільно з прокуратурою подали позов.

За словами Андрія Черепанова, суд був на стороні парку в усіх інстанціях. І тепер «Люкс-хаус-груп» має добровільно звільнити ділянку парку від бруківки. На ній Андрій Черепанов обіцяє посадити дерева. Адже забудовник знищив тут дерева і кущі, в тому числі і занесені до Червоної книги.

Нагадаємо, що директор ТзОВ «Люкс-Хаус Груп» Роман Мироненко торік розповідав виданню "Рівне вечірнє", що у цьому місці вони планували збудувати великий дитячий майданчик не лише для мешканців елітної висотки, а й для всієї громади Рівного. І що навіть управління містобудування та архітектури у 2013 році видало їм містобудівні умови, де це було передбачено зробити. Об'єднання парків культури і відпочинку, яке тоді очолював Андрій Мощанецький, за словами Романа Мироненка, дало на це згоду. А після зміни керівника в об'єднанні парків культури і відпочнку на «Люкс-Хаус Груп» почали скаржитися і вимагати повернути землю. 

За словами Романа Мироненка, раніше ділянка, у захопленні якої їх звинувачують вигляала ось так:

І на ділянці парку вони планували розташувати отакий дитячий майданчик: 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: Земляпарк
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень