7 днів — до 1 вересня: Яка ситуація з укриттями у закладах освіти Рівненщини (ФОТО)

Їх облаштовують за кошти місцевих громад і, попередньо, грошей з батьків не збирають

Укриття у РОЛІ

Рівно тиждень лишився до 1 вересня, а укриття облаштовані лише у половині закладів освіти Рівненщини. У решті шкіл, дитсадків та закладів профтехнічної освіти робота над підготовкою укриттів триває, повідомили у департаменті освіти Рівненщини.

Також шукають альтернативу для тих закладів, у яких немає сховищ. Відстань до укриттів не може перевищувати 100 м.

Нагадаємо, рішення про відновлення очного навчального процесу прийматиме громада. Зауважимо, що 23 серпня у Рівному планували оприлюднити результати проведеного ремонту у підвалах та укриттях шкіл.

Однак поки цього не зробили, у міській раді вирішили спочатку провести батьківські збори та почути думку батьків.

Зокрема, у Телеграмі міський голова Рівного Олександр Третяк повідомив, що підготовка до навчального року у громаді триває. Наразі у навчальних закладах готують та обладнують укриття й сховища, перевіряють системи оповіщення:

- Щодо формату проведення уроків та роботі шкіл, скажу одразу — по кожному закладу спеціальна комісія прийматиме окреме рішення, враховуючи і стан укриття, і думки батьків.

Зауважу, що у закладі освіти буде перебувати така кількість дітей та вчителів, яка може, в разі потреби, перейти в укриття. Міська влада власними коштами фінансує ремонти та забезпечення укриттів необхідними матеріалами.

Дав доручення до 26 серпня по всім школам провести збори адміністрації та батьків, показати батькам стан укриттів, готовність закладів до навчального року. А тоді спільно вирішити у якому форматі запускати навчання з вересня. 

Технічні вимоги до найпростіших укриттів можна побачити тут.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень