6 причин заправити ліжко і тим самим покращити своє життя

Аргументи, які шокують і змусять зробити це звичкою

З самого дитинства нас вчать, що вставши вранці з ліжка, його треба застелити. Таким чином ще з дитинства нас привчають до порядку і дисципліни. Однак, виявляється, це не єдина причина.

Про користь цього ритуалу розповідають навіть вчені ????

Отже, навіщо заправляти ліжко?

????Щоб краще висипатися

Цікаве дослідження провели американські вчені. Їм вдалося з'ясувати, що люди, які звикли застеляти ліжко щоранку, сплять набагато краще, ніж ті, хто нехтує цим правилом. Участь у дослідженні, до слова, взяло 1,5 тис. людей, і всі, хто заправляв ліжко, взагалі не скаржилися на сон.

????Щоб поліпшити життя в цілому

Що б хто не говорив, а будь-яка звичка нас дисциплінує. Науково доведено, що це впливає на ділянки головного мозку, які відповідають за самоконтроль, відносини з оточенням і навіть за фінансовий добробут.

???? Щоб постільна білизна довше служила

Виявляється, навіть американський інститут домоведення рекомендує щодня заправляти ліжко. Завдяки цьому можна зменшити кількість складок, заломів і згодом – зносу подушок і постільної білизни.

Пам’ятайте, що окрім всього іншого, ця проста звичка допоможе заощадити гроші на покупці нового комплекту.

????Щоб почуватися щасливим і вмиротвореним

Автор книги «Проєкт щастя» Гретхен Рубін вирішила провести серед своїх читачів опитування, аби дізнатися, що робить їх щасливими і спокійними. Виявляється, порядок в будинку допомагає почуватися більш комфортно. І така дрібниця, як гарно заправлене ліжко, теж допомагає відчувати умиротворення і щастя.

????Щоб навести порядок в голові

Дослідження, які допомагають знайти взаємозв'язок між чистотою в будинку і здоровою психікою, провели чимало психологів по всьому світу. Якщо Вам важко відразу навести ідеальний порядок в будинку, почніть із дрібниць. Протріть пил, складіть речі і заправте ліжко, аби «очистити» навколишній простір.

Доведено, що наведення порядку вдома допомагає впорядкувати думки!

????Щоб позбутися безсоння

Здавалося б, який тут може бути взаємозв'язок? Але дослідження американських вчених виявили цікаву закономірність: заправлене ліжко допомагає впоратися з безсонням. Працює це досить просто: потрібно взяти собі за правило лягати в ліжко тільки для нічного сну! І якщо ліжко заправлене, то зменшується бажання прилягти на нього, щоб просто погортати стрічку соціальних мереж в телефоні.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень