ТОП-10 книг, які має прочитати кожна жінка

Ми підготували добірку з десяти книг, які варто прочитати кожній жінці

1. "Гордість та упередження" Джейн Остін

У романі Джейн Остін розповідається про бідну дворянську сім’ю, у якій ростуть п'ятеро дівчат. Батькам необхідно вдало видати їх усіх заміж. Однак, в родині є дівчина Елізабет, яка відрізняється від сестер особливими поглядами на життя, сімейне щастя і шлюб.  Роман «Гордість і упередження» вчить прислухатися до свого серця і почуттів, відкидаючи непотрібну гординю і упередження.

Я від душі бажаю вам багатства і щастя, і відмовляючись вийти за вас заміж, роблю все, що тільки залежить від мене, аби ці побажання збулись.

2. "Анна Кареніна" Лев Толстой

Шедевр великого Льва Толстого, який увійшов у золотий фонд світової літератури. Можливо, кращий з романів про кохання, жіночу душу і жіночу трагедію. Роман Льва Толстого про трагічне кохання заміжньої дами Анни Кареніної і блискучого офіцера Вронського на тлі щасливого сімейного життя дворян Костянтина Левіна і Кіті Щербацької.

Всі щасливі сім'ї схожі одна на одну, кожна нещаслива сім'я нещаслива по-своєму.

3. «Джен Ейр» Шарлотта Бронте 

Історія про бідну гувернантку з залізною волею, яка була зовсім нетиповим персонажем для часів Вікторіанської Англії. Джен Ейр першою сказала чоловікові про свої почуття, але залишилася незалежною жінкою з бажанням рівноправності. Книга – ідеальна інструкція для охочих приборкати свої почуття і дізнатися історію безкомпромісної любові.

Коли нас б'ють без причини, ми повинні відповідати ударом на удар, і до того ж, з такою силою, щоб назавжди відучити людей бити нас.

4."Лоліта" Володимир Набоков

Книга-скандал, книга-одкровення, що сколихнула читачів по обидва боки океану, "Лоліта" пробуджує суперечливі емоції. Хтось бачить у ній шокуючу історію гріха в майже анатомічних подробицях, а хтось з першої сторінки закохується і "випиває" роман до самого дна, прочитавши його як гімн "коханню з першого погляду, з останнього погляду, з одвічного погляду".

Зміна обстановки - традиційна омана, на яку покладають надії приречене кохання і невиліковні сухоти.

5. "Лист незнайомки"Стефан Цвейг

Вся новела складається з листа жінки, яка все життя таємно кохала одного чоловіка. Будучи смертельно хворою, вона пише Стефану листа та зізнається у своєму коханні. Вона пронесла свою любов з дитинства до останніх днів, але не знайшла в собі хоробрості та сил зізнатися йому у своїх почуттях. Лист незнайомки - незвичайна книга. Необізнаному читачеві може здатися, що цю новелу написала жінка: настільки точно і глибоко описано її почуття. 

Але ж немає нічого більш жахливого, ніж самотність серед людей.

6. "Ті, що співають у терені" Колін Маккалоу

Історія роману охоплює півстоліття і розповідає про життя сім'ї Клірі, яка пройшла шлях від новозеландських бідняків до управителів одного з найбільших австралійських маєтків Дрохеда. Читаючи роман, ти будеш співпереживати кожному з членів сім'ї, будеш радіти їхнім перемогам і ділити разом з ними горе. Вони стануть тобі рідними, а маленька Меггі зросте на твоїх очах.

Історія її любові до преподобного Ральфа розтопить навіть крижане серце. Читаючи роман, розумієш, що справжнє кохання не звертає уваги ні на які умовності, для нього немає меж - не важлива ні різниця у віці, ні соціальне становище. 

Стародавні греки вважали, безрозсудна любов - гріх перед богами. І ще, пам'ятайте: якщо когось ось так нерозважливо полюбити, боги ревнують і неодмінно гублять коханого у розквіті років. Це всім нам урок, Меггі. Любити понад міру - блюзнірство.

7. «Життя в борг», Еріх Марія Ремарк

Це приголомшлива, зворушлива, пронизлива і прониклива історія про те, що життя - це диво, яке потрібно цінувати і любити, незважаючи ні на що. Головна героїня Ліліан скоро повинна померти, оскільки хвора на туберкульоз. І коли смерть стає не страшним словом, а реальністю, розумієш, що потрібно прожити останні дні так, щоб на тому світі, якщо він є, було що згадати.

Хто хоче утримати – той втрачає. Хто готовий з посмішкою відпустити – того намагаються утримати. 


Ліліан зустрічає автогонщика Клерфе, який відвозить дівчину з клініки, щоб подарувати їй хоча б кілька щасливих миттєвостей. Майбутнього немає, але є сьогодні, яке для героїні триває вічно. Книга навчить цінувати кожну мить і не боятися смерті.

8. "Віднесені вітром" Маргарет Мітчел

Книга, яка задумувалася, як роман про любов і про війну, стала бестселером - вона і досі займає провідні позиції рейтингів. Про що книга? Про сильну жінку, яка змогла після низки трагічних подій, які розгорнулися на тлі війни між Північчю і Півднем, не втратити себе, а знову встати на ноги. Тут є любов і зрада, спритність і користь, сімейні цінності і патріоти, які готові на все заради своєї ідеї.

Від сліз може бути користь, коли поруч чоловік, від якого потрібно чогось домогтися.

9. "Легкий подих" Іван Бунін

В основі сюжету - історія гімназистки Олі Мещерської, застреленої козачим офіцером на вокзалі серед натовпу народу. Це розповідь про жіночність і перший секс, закоханого офіцера і постріл на вокзалі.

Але головне знаєш що? Легкий подих. А він у мене є, - ти послухай, як я зітхаю, - адже правда, є?

10. "Сховище. Щоденник у листах" Анна Франк

Щоденник 15-річної дівчини Анни, яка разом з родиною ховається в Амстердамі від фашистів, які вже відправили в концтабори інших євреїв Голландії. Анна дотепно і влучно пише про себе, про однолітків, про дорослих, про світ і про свої перші сексуальні мрії, і цей щоденник – дивовижний документ, який ілюструє те, що відбувається в голові у юної панянки, коли навколо руйнується світ.

Анна не дожила до перемоги над фашизмом два місяці – її все-таки знайшли і відправили до концтабору, зате її щоденник живе в перекладах на багато мов світу.

Не потрібні мені шанувальники - потрібні друзі, не хочу, щоб захоплювалися моєю милою посмішкою, - хочу, щоб мене цінували за внутрішню сутність, за характер.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень