5 речей, які не можна робити з собакою

На замітку власникам собак

Не забороняйте гуляти

Постарайтеся знаходити час не лише на щоденні прогулянки, а й на кількагодинні вигули на вихідні. Собаки пізнають світ за допомогою нюху. Ніколи не забороняйте вихованцю обнюхувати траву, кущі чи дерева. Йому потрібно обнюхати все.

Не ігноруйте

Собаки, як діти, потребують уваги та турботи. Ніякі спеціальні іграшки не замінять спілкування з господарем. Обов'язково приділяйте час для ігор із собакою.

Не бийте

Не можна бити тварин, клацати по носі, кричати на них. Щоб заспокоїти вихованця, який загрався, можна дати йому улюблені ласощі або смикнути повідок.

Не годуйте людською їжею

Іноді люди пригощають собак смакотою зі свого столу. Після таких «ласощів» часто собаки страждають непрохідністю, отруєнням та іншими харчовими розладами. Жирна, гостра, смажена та копчена їжа може бути токсичною та небезпечною для собаки.

Не тримайте на ланцюгу без прогулянок

Власники приватних будинків, у яких собаки живуть на ланцюгу, вважають, що вихованець може самостійно прогулюватися в радіусі, який дорівнює довжині ланцюга. Цілодобове життя собаки-сторожа на ланцюгу може привести до проблем з поведінкою і здоров'ям. Пса потрібно регулярно вигулювати, навіть якщо він живе на вулиці.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Теги: собака
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень