5 порід собак, які назавжди зникли (ФОТО)

Як виглядали тварини

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Людство не змогло вберегти від вимирання 5 популярних раніше порід собак.  

Аргентинська полярна собака

Цю породу вивели в армії Аргентини для роботи як їздових собак на антарктичних базах країни. Собака з’явився після схрещування сибірського хаскі, аляскинського маламута, маньчжурського шпіца та гренландського собаки.

Альпійський мастиф

Ця порода – предок сучасних мастифів та сенбернарів. Ці собаки були величезними й могли важити до 150 кілограмів. Їх використовували для порятунку людей, які потрапили під снігову лавину. Тварини мали чудовий нюх і могли легко знайти людину під завалами.

Староанглійський бульдог

Цю британську породу спеціалізованих маленьких мастифних собак вивели у XVI столітті для цькування биків. Староанглійський бульдог мав гострі вуха та вирізнявся хоробрістю. Бульдог був невисокий на зріст, мав широку голову, короткий ніс, а його нижня щелепа виступала за верхню, що надало йому лютий і неприємний вигляд. 

Бельгійський мастиф

Бельгійського мастифа використовували в Нідерландах як тяглову собаку. На зріст ці собаки були від 69 до 78 сантиметрів і важили від 45 до 50 кг. Це була м'язиста порода і з товстим кістяком, з великою головою і товстою шиєю.  

Брак Дюпюї

Це були мисливські собаки, які могли пробігти довгу дистанцію і мали гарну витривалість. Вони мали довгу тонку голову і тіло, що нагадувало гончих собак. Зростом ці тварини сягали від 65 до 69 сантиметрів.   

Джерело: UA News

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень