5 почуттів, які часто плутають із коханням

Пояснення психолога

Часто після закінчення стосунків ми розуміємо, що в них від початку не було любові. Психологи зазначають, що люди часто плутають деякі почуття та емоції з любов'ю.

5 почуттів, які часто плутають із коханням

 

Спільна мова

Часом буває так, що у людей швидко з'являється емоційний зв'язок або повне розуміння одне одного. Здебільшого це проявляється спільними поглядами на життя, інтересами й точкою зору на важливі теми.

Але людина, з якою вам вдалося знайти спільну мову, необов'язково ваша друга половинка. Ви могли виховуватися в схожих умовах, у схожих соціальних прошарках. Такий зв'язок може давати відчуття близькості та єдності, але це точно не кохання.

Відчуття комфорту

Люди, з якими нам неймовірно комфортно проводити час і перебувати поруч, трапляються досить часто. Вони дають відчуття тепла і безпеки, з ними можна поговорити про все на світі.

І таке відчуття часто говорить про початок кохання. Проте інколи комфортно в компанії людини можна себе почувати без жодних глибоких почуттів, наприклад це можуть бути друзі чи родичі.

Сексуальна привабливість

Жертвою цього обману стає багато чоловіків і жінок. Пристрасть і сексуальний потяг помилково приймають за кохання, проте такі стосунки заздалегідь приречені.

А вся річ у тім, що під час кохання і під час оргазму в кров викидаються одні й ті самі гормони. Під час сексу гормони викидаються швидко, вони затуманюють мислення і розум.

Смуток за минулим коханням

Після розриву стосунків наш мозок починає витісняти неприємні спогади — цей процес слугує захистом для психіки. А ось приємні моменти починають спливати все частіше.

Людині починає здаватися, що вона втратила своє щастя і справжнє кохання. Саме на цій хвилі відбуваються всі «повернення» і возз'єднання. Але в 99,99% випадках - це ілюзія і насправді відбувається романтизація минулих стосунків. І це теж зовсім не кохання.

Романтизм

Існують особистості, які живуть не реальністю, а фантазіями. Зазвичай це дуже творчі люди, які можуть присвятити іншій людині вірш чи пісню. Однак романтичні жести не є справжнім коханням. Часом кохання для таких людей - об'єкт їхньої творчості, а не почуття.

Джерело: РБК-Україна 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень