«5 днів на гречці»: чи допомагають схуднути експрес-дієти

Пояснює дієтолог

Монодієти (вживання лише одного продукту) та експрес-дієти (швидке схуднення за кілька днів) шкодять здоров'ю. А ще після них кілограми повертаються, до того ж їх стає більше, ніж до дієти.

Бо організму треба білки, жири і вуглеводи, пояснює лікарка-дієтолог, гастроентеролог з Києва Інна Бутько:

– Якщо їсти одну гречку, а це - вуглеводи, то, не отримуючи білків, людина «з'їдає» cвої м'язи. Бо з них організм починає видобувати корисні амінокислоти.

 

Повернувшись до звичного харчування, можна знову набрати вагу, нерідко ще й із перевищенням. Адже м’язи витрачають більше енергії порівняно з жировою тканиною, а оскільки м’язової тканини стало менше, то метаболізм уповільнився.

Для того, щоб худнути без шкоди здоров'ю, треба потурбуватися, аби з їжею отримувати необхідні організму білки, жири, вуглеводи.

– Бажано щодня вживати білкові продукти, багато різних овочів, обмежувати солодощі і навіть фрукти. А ще мають бути у раціоні корисні жири, - каже лікарка.

До речі, позбутися калорій не допоможе заміна звичайного цукру тростинним чи сиропом агави чи клена.

А от фізична активність для схуднення має бути обов'язково. Це силові вправи: гімнастика з гантелями, присідання, а також збільшення побутової активності.

Джерело: Факти

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень