33 літери малювали 33 школи: у Рівному вручили літературну премію (ФОТО)

Переможця премії імені Уласа Самчука у Рівному відзначили вже вп’яте

Її переможцем стала рівненська літераторка та майстриня Олена Медведєва. Нагороду вона отримала за своє видання «Рівненський буквар». Це ілюстрована краєзнавча книга, в якій на кожну букву названі видатні місця Рівненщини та обласного центру, в художньому стилі розповідається їх історія.

Як розповідає сама Олена Медведєва, робота над виданням була досить нелегкою:

Над «Рівненським букварем» працювала майже два роки. Тому що об’ємна робота потребувала чимало часу, документальних даних, фотографій. До роботи були представлені тисячі фотокарток. З них вибиралися найцікавіші, найякісніші. Також була величезна кількість дитячих ілюстрацій. До букварика приєдналися діти наших шкіл молодших класів, їхні батьки, вчителі. Ілюструвалася кожна літера кожною школою.

Таким чином, всі ілюстрації літер були виконані в особливих стилях. Над іншими ілюстраціями до книги працювали вихованці художньої школи.

Допомогу у видавництві книги надала міська рада Рівного. Як відзначає заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, на видавництво «Рівненського букваря» з міського бюджету виділили 70 тисяч гривень.

Найближчим часом цю книгу вже можна буде придбати у рівненських книгарнях, але за якою ціною – поки невідомо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень