Три проблеми українських заробітчан у Польщі: що треба знати

Про роботу та житло

Попри те, що більшість агенцій, які пропонують українцям роботу закордоном, допомагають освоїтися у новій країні, певних труднощів все одно не уникнути.

Психологічний бар'єр

Директорка Департаменту рекрутації Gremi Personal Ганна Джоболда розповіла, що заробітчанам спочатку складно подолати психологічний бар'єр. Адже у чужій країні все по-іншому.Основні труднощі через незнання іноземної мови. Дві основні проблеми українських заробітчан – це оформлення документів перебування і пошук житла.

Іноземцям, які хочуть отримати документи на проживання в Польщі самостійно, необхідно самим і заповнювати польською документи, і записуватися на їх подання до відомств, більшість чиновників яких не розмовляють англійською, – каже Ганна Джоболда.

Часто буває, коли доводиться довго чекати документи. Наприклад, карту побуту дехто чекає 1,5-2 роки. Весь цей час виїжджати з Польщі не можна. Також заборонено паралельно відкривати робочу візу.

Житло

Через незнання мови, знайти хороший варіант житла складно. Адже іноземець погано орієнтується у районах міста, у громадському транспорті та інфраструктурі. Тож нечесні агенції нерухомості можуть «підсунути» не найкращий варіант..

Однак тепер Польща досить адаптивна під наших – у банках працюють українськомовні консультанти, купити квиток на автобус або зняти гроші в банкоматі можна, використовуючи українську чи російську мову.

 

Навіть більше, в останні три роки дуже активно розвивається сфера послуг для своїх, – розповіла Ганна Джоболда.

Чому саме Польща

Через те, що вартість комунальних послуг в Україні зросла, кількість українських заробітчан у Польщі збільшилася на 25%. Також частина тих, то останні два місяці виїжджав у Польщу, планував заробити на подарунки та святкування Нового року.

До слова, найвищу серед заробітчан зарплату у Польщі отримують українські ІТ-фахівці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень