2 000 учасників із шести країн світу зберуться на унікальний скаутський джемборі поблизу Рівного

Уже цього літа

Наприкінці серпня на Рівненщині відбудеться унікальний скаутський фестиваль. Близько 2 000 пластунів із шести країн світу зберуться у Хотині (Рівненський район, Шпанівська ОТГ) на кількаденний скаутський джемборі.

Захід присвячений ювілею відновлення діяльності пласту в Україні після довготривалих гонінь радянською владою. Такий фестиваль – це справжній виклик для організаторів, розповідає комендант пластового джемборі «Рівно 30. Рівне» Юрій Шадий:

Цього року випадає пластовій організації такий добрий ювілей – це 30-річчя відновлення пласту в Україні. І з нагоди цієї події відбудеться велике святкування. Всеукраїнська організація провела конкурс серед місцевих осередків, де саме воно буде проводитися і от виграла саме наша команда. 

 

Для нас це дуже великий виклик і дуже велика честь приймати такий захід. Тому що організувати чотириденне таборування 1,5 - 2 тисяч учасників – це рівень дуже розвинених країн світу. В Україні таких масштабних заходів, окрім комерційних музичних фестивалів, фактично не проводять.

На фото - голова окружної пластової ради Рівненської округи пласту Юрій Шадий

В організації заходу пластунам зголосилися допомогти обласна адміністрація та міська рада, а також керівництво Шпанівської тергромади. Крім цього, долучився до підготовки джемборі і народний депутат України Юрій Вознюк.

Юрій Вознюк у Верховній Раді

Він взяв патронат над господарською службою, яка повинна повністю забезпечити захід матеріально.

На фестиваль запрошують пластунів від 11-ти років, юнацтво, молодь та навіть скаутів старшого віку. Останні, зокрема, прибудуть з-за кордону – із країн, де є українська діаспора.

Зустріч з пластунами під час візиту прем'єр-міністра Володимира Гройсмана на Рівненщину. Юрій Вознюк на фото в центрі. Найвищий

Ідея ювілейного «зльоту» скаутів - «Ноєвий ковчег». Він символізує відродження пластового руху після радянської окупації у 1944-му році.

Координатор проекту також зазначив, що цей фестиваль потрібно розглядати і з точки зору туристичної привабливості краю:

У Хотині є веломаршрути, «Медове коло», «Поліська січ». Ми запланували провести екскурсії і загалом Рівненщиною. У нас буде і сплав, і льотна ділянка – мають приїхати парапланеристи. Буде близько 10-12 потужних активітетів, аби молодь була постійно зайнята. Також виступатиме Юрій Журавель.

Фестиваль розпочнеться 20 серпня і триватиме до 23-го включно. Саме у цей день скаутське джемборі завершать потужним флешмобом, який присвятять до Дня державного прапора.  

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень