250 ПЛР-тестів на добу: у Рівненській ЦМЛ тепер є лабораторія (ФОТО)

Новітнє обладнання отримають ще 7 закладів

Фото: Рівненська ОДА

За 10 млн грн бюджетних коштів в області закупили сучасне медустаткування для ПЛР-лабораторій 8-ми медзакладів.

Найпершою потужне ПЛР-обладнання отримала Рівненська міська лікарня, завдяки чому в медзакладі облаштували повноцінну ПЛР-лабораторію.

Серед обладнання – ампліфікатор, автоматична станція для екстракції, шафа біобезпеки, термошейкер, автоклав та ПЛР-бокс.

- Тут загалом обладнання на 2 мільйони 600 тисяч гривень. Отримавши підтримку з державного бюджету, ми не могли не направити її для міської лікарні. Адже медики Рівного одні з перших прийняли «ковідний» удар і достойно тримаються.

 

Потужне обладнання дозволить вкотре посилити бойову готовність до викликів, пов’язаних із інфекційними хворобами, - відзначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Фото: Рівненська ОДА

За словами керівника рівненської міської лікарні Євгена Кучерука, устаткування можна буде використовувати не лише для діагностики COVID-хворих, а й усіх інфекційних хвороб та навіть в галузі трансплантології.

- Зізнаюся – раніше ми навіть не думали про таке обладнання.

 

Торік ми направили в лабораторії області понад тисячу зразків на ПЛР-тестування і пролікували більш як 3 000 коронавірусних пацієнтів.

 

То тепер самі зможемо робити близько 250 ПЛР-тестів за добу. Зараз працювати на новому обладнанні вже вчаться троє фахівців, - розповів Євген Кучерук.

Фото: Рівненська ОДА

Загалом в області закупили 30 одиниць обладнання, яке щодня поставлятимуть у медзаклади області.

Окрім Рівненської міської лікарні, устаткування для ПЛР-лабораторій отримають ще сім медзакладів області: Сарненська ЦРЛ, Дубенська міська, Вараська багатопрофільна, Рівненська обласна, Радивилівська міська, Рокитнівська багатопрофільна та обласний центр громадського здоров'я.

Фото: Рівненська ОДА

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень