Сьогодні - осіннє рівнодення: що потрібно зробити у цей день

День осіннього рівнодення означає, що літо закінчується і зима потихеньку починає набирати силу.

У період осіннього рівнодення день і ніч стають рівними за тривалістю. У цей день Сонце встає виключно на сході, а сідає виключно на заході.

Починаючи з дня осіннього рівнодення, день буде стрімко зменшуватися, а ніч - збільшуватиметься. І триватиме це до середини грудня, тобто зимового сонцестояння.

Починається осіннє рівнодення о 23:02 за київським часом. Саме в цей момент сонячний диск у своєму видимому русі по екліптиці перетинає небесний екватор.

З давніх-давен день осіннього рівнодення був приурочений до великого християнського свята, що відзначається 21 вересня - Різдва Пресвятої Богородиці.

У східних слов'ян на цей час завершуються польові роботи, жнива, збір врожаю фруктів і овочів, перенесення бджолиних вуликів на зимівлю. До дня осіннього рівнодення було приурочене свято врожаю, в яке вшановували Матір сиру Землю і дякували їй за родючість.

Осіннє рівнодення - це особливий день в магії, коли відбувалися важливі ритуали і обряди, які привертали благополуччя, здоров'я і любов.

Щоб довго залишатися молодою і красивою, в період осіннього рівнодення дівчата до сходу сонця вмивалися джерельною водою. Також цей ритуал обіцяв незаміжній дівчині протягом року зустріти нареченого і вийти заміж.

У день осіннього рівнодення обливали дітей прямо на порозі будинку, щоб вони росли здоровими.

Також цього дня спалювали старі речі, щоб разом із ними згоріли негаразді попереднього року.

У день осіннього рівнодення починається друга половина бабиного літа і, за народними прикметами, яка погода буде в цей день, такою буде й осінь.

Тепла і суха погода в цей день обіцяє м'яку зиму.

Якщо в день осіннього рівнодення відлітають журавлі та інші птахи - чекай суворої зими.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень