22 грудня - День святої Анни: традиції та прикмети цього дня

За церковним календарем 22 грудня відзначається День святої Анни, матері Богородиці

Анна разом зі своїм чоловіком досить довго не могли зачати дитину. І коли вони вже й зовсім зневірилися, оскільки знаходилися в похилому віці, їм з'явився ангел, який сповістив про те, що зовсім скоро вони стануть батьками. Вдячні Анна і Іоаким вирішили, що згодом віддадуть свою дочку в храм для служіння Богу. Дійсно, через 9 місяців після того, як ангел оголосив Єгоякима і Анни цю новину, у них народилася дочка, яку вони назвали Марією.

Кажуть, що саме на Анну, 22 грудня, стоять найхолодніші грудневі погоди. Також на Ганну доводиться найкоротший день у році.

22 грудня вважали своїм святом і бджолярі. Так, вранці вони приходили в бджоляник і читали спеціальні замовляння на здоров'я бджіл.

Без особливої потреби 22 грудня з дому не виходили, особливо ввечері, оскільки вірили, що саме зараз хижі звірі збираються в зграї, і це може становити небезпеку для людини.

У народному епосі 22 грудня вважали часом, коли борються між собою сили світла і темряви. 

Анна вважається заступницею багатьох жіночих професій, а тому цього дня не можна займатися пранням, шиттям, вишиванням, прибиранням та іншими серйозними справами і брудною роботою.

Народні прикмети на 22 грудня

Гарна погода - 31 січня теж буде сонячно

Іній на деревах - буде похмуро під Новий рік

Ввважали, щоагітним жінкам заборонено 22 грудня розпалювати вогонь або виконувати будь-яку роботу - це може нашкодити майбутній дитині

Рясний іній на деревах - буде хороший урожай

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень