«18 мільйонів в нікуди»: чи потрібен тунель, який викопають під залізничними коліями в Рівному

Мешканці мікрорайону ходять іншим шляхом

На Басовому Куті хочуть побудувати пішохідний тунель під залізничними коліями. Нині діти та дорослі, аби потрапити з вулиці Дворецької на Малорівненську, ходять через колії, де немає облаштованого переходу.

Стежка, де пропонує зробити тунель Чугуєвець.

Спеціальна комісія міськради вирішила будувати тунель ближче до ЗОШ №14 - одразу навпроти заїзду на вулицю Їжакевича. Однак депутат від округу Анатолій Чугуєвець вважає, що за 50 метрів далі є набагато зручніше місце:

Це потрібно зробити там, де діти зазвичай переходять колії – між зупинкою нарсуд і будинком 111 на вулиці Малорівненській. В проекті зазначили зовсім інше місце, де планується витратити 18 мільйонів на тунель. В мене є пересторога, що діти, більшість дітей ходитимуть там, де й ходили, а 18 мільйонів можуть піти в нікуди.

Проект тунелю передбачає розташувати його тут.

Депутат пояснює, що більшість і далі користуватимуться протоптаною стежкою. Наводить приклад зупинки для електрички:

На Басовому Куті вже просити облаштувати зупинку для електрички. Її зробили за кількасот метрів від цього місця. Там живе мало рівнян, і ходити тим шляхом незручно, тому й користуються зупинкою небагато людей. Викинули гроші на вітер. Не хочу, аби подібна історія повторилася з тунелем.

Анатолій Чугуєвець клопотатиме перед владою міста, аби місце будівництва тунелю перенесли. Нині на замовлення УКБ у Львові вже виготовили проектно-кошторисну документацію за понад 200 тисяч гривень.

Зауважимо, що 50% вартості будівництва тунелю обіцяла профінансувати «Укрзалізниця».

Мешканці мікрорайону вже понад 10 років просять у відомства  зробити переїзд через колії. 

Колишній переїзд, де мешканці Басового Кута просили встановити плити.Нині цим шляхом ходять до церкви. "Як ходили, так і ходитимуть", - каже депутат.

Але через те, що саме на тій ділянці залізної дороги розганяються потяги – зробити це неможливо. Тому вирішили робити тунель.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень