Дворічного мешканця Рівненщини з дуже важкими опіками відправили в Бостон лікуватися (ФОТО)

Стан хлопчика важкий, але стабільний

Сьогодні з Рівненського аеропорту до США відлетів літак із дворічним Владиславом Кур’ятою на борту, який у квітні отримав 40% опіків шкіри. Детальніше про це читайте тут: 

Дворічний хлопчик, на якому зайнявся одяг, потребує допомоги

Хлопчика лікуватимуть  у бостонській лікарні Shriners Hospital for Children власним коштом.

Про дитину кілька тижнів тому дізнався тамтешній лікар Геннадій Фузайлов, який проводить операції з опіками. Медик за власною ініціативою зв’язався з народною депутаткою Марією Іоновою, а та своєю чергою зкомунікувала з керівництвом Рівненської області, яке й допомогло організувати переліт хлопчика.

Його стан наразі важкий, але стабільний, що й дозволило йому летіти в Бостон, розповідає завідувач опікового центру Рівненської обласної лікарні Олег Кирик:

В хлопчика стан важкий, стабільний. Ми першою чергою врятували йому життя, адже дитина поступила з важкими опіками. Нам вдалося «запустити» усі органи, зробити майже 20 операцій, пересадити шкіру, видалити мертві ділянки.

Завдяки небайдужим людям батьки зібрали гроші на переліт  (71 тисяча доларів, - ред.). Сьогодні прибули лікарі з Бостона, які перевірили свіжи аналізи та дійшли висновку, що дитина транспортабельна.

Спеціальний медичний літак відправився сьогодні о пів на шосту вечора з Рівненського летовища. У США дворічний Владик пройде курс лікування та реабілітації. З ним полетіла його мама. 

Рівненські медики та й усі інші, хто переймається за долю хлопчика, сподіваються на краще, адже це найкращий опіковий центр у Бостоні.

Побажати Владику успішного лікування прийшли його рідні та близькі.

Лікарі не можуть вказати точних термінів перебування дитини в лікарні, хоча орієнтуються на строк до 5-ти місяців.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень