15 жовтня радять остерігатись нечисті: народні прикмети

15 жовтня - День Устинії та Купріяна

Устинію і Купріяна в народі вважали захисниками від бісів, чаклунів і відьом. Говорили, що це час, в який необхідно позбавлятися від всякої нечисті.

Повір'я говорили про те, що, якщо людина 15 жовтня не буде обережною то на неї нападуть злі сили. Вважали, що найбільше страждають від них п'яниці або люди, які нехтують релігійними обов'язками.

Саме бісів звинувачували у виникненні такої недуги, як біла гарячка. У свідомості селян біси виглядали по-різному: і з рогами та копитами, як їх зображують на картинах, і в людському вигляді, і в образі тварин. Вони можуть не просто з'явитися людині, але і вселитися в неї. Роблять це за допомогою наговору, який передається з водою, поцілунком, їжею, подихом або дотиком.

15 жовтня був кінець золотої осені, і починалися справжні холоди разом з листопадом. Всі польові роботи до цього часу вже були закінчені. Починалась пора весіль і гулянь.

Народні прикмети на 15 жовтня

Якщо людина народилася 15 жовтня, то її талісманом є гірський кришталь

Сильний дощ і вітер 15 жовтня - зима обіцяє бути холодною

Якщо листопад розпочався 15 жовтня - прикмета, що скоро настануть холоди

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень