15 випадків на день: хто повинен боротися з насильством у Рівному?

Саме тема насильства в сім’ї стала однією з тих, які підіймали на громадських обговореннях в Патрульній поліції Рівного

Представники поліції відзначають, що за день, в середньому, виїжджають на 100 викликів, з них – 15-16 випадків насильства.

Коли поліцію викликають зі скаргою на насильство, вони після прибуття розводять «скандалістів» по різних приміщеннях, за потреби забирають підозрюваного до відділку поліції на 3 години, аби той заспокоївся.

Щодо насильства до дітей, то завідувач центру практичної психології управління освіти Рівного Галина Опанасюк переконує – чиновники роблять все, аби не лише попередити насильство, а й допомогти дітям з ним боротися:

В зв’язку з цим, ми пішли на крок вперед, ми організували в кожному навчальному закладі, і дошкільному, в кожній школі та дитячому садочку, в управлінні освіти в нас є такий єдиний день консультацій – це середа. Щосереди, кожного місяця, з 15 години до 19 практичні психологи та педагоги готові приймати й співпрацювати з батьками.

Також експерт відзначила, що ведеться й адресна допомога з сім’ями, де є проблеми з вживанням алкоголю. Також в школах вивішуються стенди та роздаються інформаційні буклети.

Однак, Олексій Горецький, керівник КВУ Рівненщини, який прийшов на обговорення як батько, відзначив, що не помічав ні роботи таких консультацій, ні адресних звернень.

Також обговорили й співпрацю патрульних та органів влади і вирішили обмінюватися інформацією про випадки насильства між управлінням захисту дітей Рівнеради та патрульною поліцією.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень