15 мільйонів на енергоефективність комунальних закладів Рівненщини. Як їх використовують?

Громадянська мережа «ОПОРА» перевіряла реалізацію проектів на Сарненщині

Торік з бюджету області виділили 15 мільйонів гривень на реалізацію 49 проектів (з них 32 установи – навчальні заклади, 13 – організації охорони здоров’я, 3 – культури та 1 – соцзахисту). Наразі 40 об’єктів різних районів Рівненської області профінансовано повністю.

На Рівненщині також діє обласна програма - конкурс проектів з енергоефективності, що передбачає виділення коштів з обласного бюджету для реалізації заходів, спрямованих на підвищення рівня енергоефективності. Однак обов’язковою умовою надання коштів є співфінансування цих же проектів з місцевих бюджетів у розмірі не менше, ніж 30 % загальної вартості проекту.

У Сарненському районі 4 проекти стали переможцями та отримали можливість бути незалежними від газу. Всі об’єкти – комунальні заклади. Для того, щоб переконатись у дієвості конкурсу, представники Громадянської мережі "ОПОРА" побували у Сарненькому районі та відвідали 3 об’єкти, де було реалізовано проекти з енергоефективності. 

Від впровадження чотирьох проектів очікувана економія за рік становитиме 600 тисяч гривень, залежно від температури і погодних умов. Якщо зима буде холодніша і збільшиться споживання природного газу, то термін окупності проектів буде швидший. Якщо ж зима буде тепліша, то проекти окупляться у межах трьох років. Зекономлені кошти, за словами голови Сарненської райднржадміністрації Ярослава Яковчука, будуть направлені на розвиток усіх закладів соціальної сфери: школи, лікарні, будинки культури.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень