Що означає дощ на 12 березня: народні прикмети

12 березня - День Прокопа-Перезимника

У народі говорили, що саме з 12 березня зима остаточно йде з своїх володінь, поступаючись місцем весні. Сніг починає танути.

Саме тому, починаючи з дня Прокопа, 12 березня, і до тих пір, поки дороги трохи не підсохнуть, намагалися не вирушати у далекі поїздки без особливої потреби.

В цей день селяни ходили в лазню, коротали час, виконуючи нескладну роботу. А ось, що стосується мисливців, то вони на Прокопа точно не сиділи вдома, оскільки в цей час дуже добре ловилася дичина, можна було спіймати зайця.

Рибалкам 12 березня теж щастило з уловом.

Говорили, що у цей день "березень дорогу рушить, але в'язне у заметі", "і тане, і мерзне". Якщо у цей день бував дощ, то очікували і мокрого літа. А якщо дув південний вітер, і на вулиці була капель, то літо обіцяло бути теплим.

Народні прикмети на 12 березня

Вважали, що якщо на вербі у цей день бруньки набубнявіли - можна чекати багатого врожаю

Проліски з'явилися 12 березня - пора починати польові роботи

Заєць перебіг дорогу мисливцеві - буде невдалий день

Дзвінка капель - можна йти на зайців полювати

В цей день на ніч у лазні зачиняли чорного півня з окрайцем хліба. Вважалося, що це допоможе отримати хороший врожай восени.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень