120 км з іконами – пішки: на Рівненщині відбудеться хресний хід

І триватиме він шість днів

Він розпочнеться у неділю, 3 червня, о 12.30 у Рівному. Паломники помоляться і вирушать зі Свято-Георгіївського подвір’я Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря УПЦ, що на вулиці Соборній, 227. Вони пройдуть з іконами «Святе сімейство» та «Єдина надія тих, хто у відчаї» пішки 120 км до села Онишківці Дубенського району, де розташований скит Святої Праведної Анни.

Детальніше розповіла старша сестра скиту Святої Праведної Анни, монахиня Рахіль:

Хресний хід ми вже звершуємо не перший рік. І мета основна – помолитися. Багато в кого в сім’ях немає миру, любові. Багато хто не має дітей. То люди йдуть моляться і щоб діти були здорові. Тому що ікона «Святого сімейства» - написана на горі Афон, і коли монахи привезли зі скита святої Анни цю ікону, то сказали, що вона принесе мир на нашу землю і в сім'ї - багато радості і дітей.

 

Ми йдемо цією хресною ходою, щоб люди помолилися. Під час хресного ходу вони зможуть і посповідатися, і причаститися, і обдумати своє життя з духовної сторони.

У хресному ході, за словами монахині Рахіль, може взяти кожен охочий. Реєструватися для цього не потрібно. Для участі в ході, найперше, що необхідно, це зручне взуття та духовна підготовка. При потребі з собою можна взяти дощовик, ліки тощо. Харчуватися і ночувати паломники будуть у храмах, в яких зупинятимуться по дорозі, або біля них на вулиці.  

Торік таким хресним ходом з Рівного виходило десь 1000 осіб. Потім хтось відсіювався, хтось додавався. Тож постійних учасників ходу, які пройшли шлях від початку до кінця, було близько 200.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень