Юна рівнянка заспівала «Враже» іспанською. Заради України (ВІДЕО)

Дівчинка записала кліп на пісню Енджі Крейди

Мілена Гудилко

12-річна Мілена Гудилко з Рівного — донька місцевої журналістки і піарниці Руслани Броновицької — виконала іспанською мовою пісню Енджі Крейди «Враже» і записала кліп. 

Дівчинка - учениця 6 класу гуманітарної гімназії Рівного. 6 років займалася в хорі «Віват, музико» Палацу дітей і молоді Рівного. 

 

На початку війни у 2022 році виїхала з мамою до Іспанії у містечко Торрев'єса, де живе її бабуся. 

Мама Мілени - Руслана Броновицька - розповіла Радіо Трек:

В Іспанії для підтримки України ми організовуємо концерти, мітинги, ярмарки. І донька виготовляє і продає патріотичні браслети. Виручені кошти донатить на ЗСУ і частину тратить на власні потреби.

 

Ідея записати кліп на українську пісню виникла влітку, коли ми помітили, що після виступу Мілени всі її браслети продалися. Бо до неї підходили купувати, як до дівчинки-виконавиці пісні. 

 

Мама обрала для Мілени пісню «Враже»: щоб запала в серце і українцям, і іспанцям. Причому вирішили з донькою заспівати іспанською. Тож реалізувати задум з кліпом вдалося лише нещодавно, коли дівчинка вивчила іспанську мову для якісного виконання пісні.

Переклад іспанською пісні знайшли на сторінці авторки тексту - поетеси Людмили Горової. А виконати пісню і відзняти кліп Мілені допомогли українці, які мешкають в Іспанії.

Це, найперше, диригент тутешнього українського хору Тарас Хом'як, у якого займалася співом донька, відеооператор, який відзняв за 2 дні кліп. До речі, все робилося на благодійних засадах.

 

А кавер на пісню Мілені написав рівненський музикант Олексій Казанцев і продюсер Енджі Крейди, - говорить Руслана Броновицька.

 

У кліпі використали ляльки українки Світлани Божко:

Я викупила у неї схеми цих ляльок і сама їх зв'язала. Для мене ці ляльки символізують маму і доньку, які втекли за кордон від війни, але є берегинями свого домашнього вогнища. 

Кліп доньці Руслана Броновицька монтувала сама, а чоловік, який залишився в Україні, допомагав у цьому дистанційно. Зробили це за тиждень. 

Мій 26-річний син Дмитро пішов добровольцем у ЗСУ, щоб захищати Україну з однієї зброї. А донька захищає її іншою зброєю - співом. Адже тут, в Іспанії, багато роботи на культурному фронті.

 

Так, ще донедавна нас, українців, не відрізняли від росіян. А тепер є ті, що розуміють, що відбувається в Україні, але є й такі, які не розуміють, - каже Руслана Броновицька. 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень