10 місць, які варто відвідати у Рівному

Пропонуємо вашій увазі деякі місця, які варто побачити, перебуваючи у Рівному

Свято-успенська церква

Дерев'яна Свято-успенська церква – найстаріша будівля в Рівному. Вона була побудована у 1756 році.

За легендою, в Успенській церкві молився лідер гайдамацького руху Іван Гонта перед битвою з польською шляхтою.

Збереглася дзвіниця і "ланцюг моральних засад", до якого в XVIII ст приковували нечестивих прихожан для публічного спокутування гріхів.

Розташована за адресою: місто Рівне, вулиця Шевченка, 113

Парк культури і відпочинку ім. Т. Шевченка

Рівненський парк культури і відпочинку ім. Т. Шевченка є пам'ятником садово-паркового мистецтва державного значення. Він був заснований в кінці XVIII ст, і на сьогодні вік окремих дерев сягає 150-200 років.

Тут налічується 160 видів дерев і чагарників, багато з яких екзоти – північно-американські (ялина Енгельмана, сосна веймутова, катальпа бігнонієподібна, клен ясенелистий, дуб червоний), далекосхідні (оксамит амурський), південно-європейські (форзіция європейська, каштан їстівний, самшит вічнозелений), види з Китаю і Японії, Середньої Азії (біота східна, магнолія Суланжа, айлант високий, айва японська).

Також у парку діє містечко атракціонів.

Зоопарк

Розташований на в'їзді в Рівне з боку Києва. Тут мешкає 150 видів тварин. Представлені леви та інші крупні котячі, ведмеді, мавпи, парнокопитні, птиці.  

Діє екзотаріум, який налічує близько 500 представників 170 видів.

У вольєрі "Бабусине подвір'я" дозволено годувати і брати на руки домашніх тварин. Працює школа верховної їзди.

Дорослий квиток у зоопарк коштує 50 грн, дитячий - 30 грн. Квиток у тераріум коштує 25 грн для дорослих і 15 грн для дітей. 

Зоопарк працює щодня без перерв та вихідних:

9:00 – 20:00  (квітень-жовтень)

9:00 – 17:00 (листопад - березень)

Краєзнавчий музей 

Музей організований в 1906 р. Налічує 140 тис. експонатів, серед яких археологічні знахідки, етнографічна виставка, колекція нумізматики, предмети козацької епохи, ікони. У сквері – експозиція військової техніки.

Працює музей з 10 до 18 години у будні, у суботу, неділю та святкові дні із 11 до 19 години. Вихідний день - понеділок.

Музей бурштину 

Серед експонатів музею – шматки бурштину віком до 40 млн років, знайдені в різний час на території Рівенщини, а також виготовлені з нього ювелірні вироби.

Зокрема експонується прадавній янтарний виріб в Україні – диск-амулет віком приблизно 2,5 тис. років.

Прикрасою музею вважаються камені, в яких закристалізувалися комахи. Представлений шматок дикого бурштину вагою близько 2 кг.

Розташований у м. Рівне, вул. Симона Петлюри, 17. Працює із 10 до 18 години. Вихідні - понеділок та субота.

Пам'ятник Марії Рівненській

Пам'ятник княгині Марії Рівненській, дружині князя С. Несвицького, яка в XV ст посприяла перетворенню Рівного з маленького села в крупне місто. Після смерті князя Несвицького в 1479 р. Рівне перейшло в руки його дружини, яка стала іменуватися Марією Рівненською.

Вона заклала замок та інші міські споруди, при ній місто отримало Магдебурзьке право і привілей на щорічний ярмарок. У 1507 р. Марія отримала від короля право вічного володіння замком і містом.

Розташований пам'ятник на вулиці Соборній у центрі міста Рівне.

Лебедине озеро або Лебединка

Парк "Лебедине озеро" в центрі Рівного – це все, що залишилося від садиби князів Любомирських. У повоєнний час парк частково відновили і назвали Комсомольським, але прижилася назва "Лебедине озеро", оскільки на маленькому ставку в центрі парку живуть лебеді.

Костел Святого Антонія

Одна з найцікавіших з архітектурної точки зору споруд центру Рівного - Будинок органної музики, колись костел Св. Антонія.

Зведений у стилі неоготики. На його фасаді розміщений дивовижний годинник. Всередині приміщення прикрашали фрески та вітражі. Із радянських часів костел використовують як Зал органної музики.

Розташований за адресою м.Рівне, вул.Соборна, 137.

Дитяча залізниця

Рíвненська дитяча залізниця — вузькоколійна залізниця у м. Рівне, заклад позашкільної освіти дітей, що знайомить учнів 5-9 класів із залізничними спеціальностями.

Дорога розташована в центрі міста, вздовж берега річки Устя. Шлях тупиковий, з двома станціями — Партизанська та Озерна. 

Дорога працює з 9 травня до останньої неділі вересня, по суботах, неділях і святкових днях. Вартість дитячого квитка в один бік 5 грн, дорослого - 10 грн.

Свято-Покровський кафедральний собор

Собор є головним храмом місцевої єпархії Української Православної Церкви. Його будівництво почалося в 1990 році, і було завершено ще в 2001 році.

Собор вважається одним з найвищих храмів нашої країни. Висота будівництва складає 55 метрів.

Він побудований в українському архітектурному стилі та має живописний центральний купол в оточенні дванадцяти маленьких куполів, які символізують Ісуса Христа та його апостолів.

Розташований за адресою м.Рівне, вул.Соборна,6

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень