10 тролейбусів щороку: план для порятунку «найстарішого в Україні» рівненського тролейбусного парку

Для цього потрібно щорічно 60 мільйонів гривень

Саме таку суму з міського бюджету просить виділити управління транспорту та зв’язку Рівнеради. Як відзначає начальник управління Віталій Миронюк, рівненський тролейбусний парк – найстаріший в країні, адже середній вік тролейбуса в ньому - 27 років. 13 тролейбусів, що нині працюють, мають вік 37 років.

Тож для ефективної роботи служби громадського транспорту та оновлення складу тролейбусів Віталій Миронюк висунув пропозицію збільшити обсяг фінансування цієї галузі вдвічі – з 30 до 60 мільйонів щорічно.

Втім, Віталій Миронюк переконаний, що відразу такого збільшення фінансування очікувати не варто:

Звичайно, таку серйозну суму міський бюджет навряд чи зможе виділяти, але як з’явиться така можливість, то в нас не буде проблем тоді оновити цей парк. В цьому році, наскільки мені відомо, на одній із сесій будуть розподілятися кошти від перевиконання бюджету за 2016 рік. Серйозна сума пропонується саме на оновлення парку тролейбусів

Також Віталій Миронюк зазначив, що якщо щороку закуповувати по 10-11 нових тролейбусів, то за 5 років з обігу можна вивести одиниці транспорту, яким більше 30-ти років і таким чином оновити парк.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень