Жінка як «Ворота Життя», або Що насправді означає правічне слово «Баба»

Це цікаво

В мережі набирає поширення текст, який відкриває таємницю деяких важливих для нас слів, які походять зі спільного індоєвропейського кореня

БА-БА

Після народження першої дитини слов'яни заміжню жінку називали або «молодухою», або «бабою» – залежно від статі малюка. Якщо народився хлопчик, його мати автоматично ставала «молодухою», тобто молодою матір'ю.

Жінка, яка народила дівчинку, нарікалася «бабою». Це слово мало у слов'ян зовсім інше, ніж зараз, значення. Частка «ба» мала значення – «бути», «існувати», «бути тут і зараз», буквально «жити». Ще одне значення слова «ба» – більш давнє – «ворота життя».

Тисячоліття тому божественне місто Вавилон (Бабелон) називалося Бабель, що означало «Врата Бога»... Якщо жінка стала брамою для інших брам (дівчинки, яка виросте і теж породить на світ нове життя), то вона двічі «ба-ба». У цьому слові укладено якесь таїнство.

Баба – це жінка, яка дарує життя ще одній жінці, яка в майбутньому теж подарує життя ще одній людині. Це коротке, але таке ємне слово символізує якийсь безперервний цикл народжень.


Баба – шанована жінка, завдяки якій рід і все життя на землі не переривається.


Саме з цієї причини літніх матерів називають «бабусями»  – засновницями цілого роду.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень