«Проти ліквідації НУВГП»: у Рівному нарешті озвучили те, що думають практично всі (ФОТО/ВІДЕО)

МОН України хоче зґвалтувати Рівненщину. Навіщо? (АК)

Праворуч Оксен Лісовий, на якого покладалися величезні надії, однак він виявився кимось... не тим. На жаль

Важко зрозуміти, чим саме керуються люди в Києві, зокрема, ті, що очолюють міністерство освіти та науки.

Таке враження, що там засіли якісь вороги нашої Держави, задача яких ту науку в Україні просто знищити, а студентів – буквально витіснити – геть з України до Польщі чи ще куди, аби вони жили далі десь там, а не на рідній землі.

Звідки це у них там розвелося і цвіте вже роками - незрозуміло.

 

Можливо даються взнаки довгі роки проїдання іноземних ґрантів, що їх видають українцям не для того, аби вони думали про Україну. 

 

А для того, щоб вони піклувалися про інтереси тих, хто їм ці ґранти видає. І от саме виплекані такими ґрантами люди у нас і очолюють МОН?

Послухайте, що каже цей доктор наук, професор і директор інституту НАН. Він починає з мови, але далі прямо говорить про вбивство науки та освіти в Україні -- з боку МОН

Так чи інакше, але ідея об’єднати в Рівному три окремих вузи в якийсь один університет з самого початку в усіх викликало тут активне, але приховане – нерозуміння.

Нарешті слово взяв народний депутат  Олександр Алексійчук, який у себе на ФБ-сторінці виступив проти ліквідації НУВГП (нашого «Водника»).

Єдине, що ми не зовсім погоджуємося з нардепом:

Питання не в РДГУ, для якого цілком логічно було б приєднати Луганський Медуніверситет, вклавши разом із тим гроші в недобудований корпус, де, власне, студенти й змогли б тоді вивчати медицину...

 

Не треба переводити стрілки на РДГУ. Проблема безпосередньо в МОН, і в обраному там курсі на знищення Науки та Освіти під соусом «оптимізації». Все решта -- похідне.

Недобудований гуртожиток РДГУ на вулиці Пластовій
Недобудований корпус РДГУ на вулиці Пластовій

Але надаємо далі слово п. Алексійчуку:

Оптимізація не повинна перетворюватися на ліквідацію!

Порятунок того, хто йде на дно, не має призводити до потоплення того, хто тримається на плаву і тримає чіткий курс на розвиток і вдосконалення.

Останніми днями мені почали надходити тривожні звістки. Люди з різних середовищ почали писати і телефонувати з питаннями: А що там з великим об’єднанням університетів? Чому ліквідовують Водник? Що за новий навчальний заклад хочуть створити на Рівненщині?

Хочу звернутися до ідейних натхненників такого задуму.

 

Якщо є проблема із закладами, які помирають через неефективність управління і до цього часу всім очільникам Міністерство освіти і науки України, які очолювали цю структуру впродовж багатьох років, було байдуже, що в них відбувається, то це не означає, що тепер треба ліквідовувати успішний університет.

Ситуацію, яка склалася з РДГУ і його повний занепад, сьогодні хочуть використати, щоб створити «ЩОСЬ».

Я не знаю, чия це божевільна ідея і сподіваюсь, що ви, пане міністре Оксене Лісовий, просто не знаєте про це божевілля, бо вважаю вас мудрою і розумною людиною.

  • Відсутність (або не оприлюднення) стратегії в цьому питанні, а також:
  • Відсутність чіткого фінансового розрахунку наслідків процесу і самого процесу;
  • Відсутність розуміння як в одному закладі мають співіснувати інженери і музиканти, лікарі і педагоги.

... дають мені підстави вважати, що ця авантюра є просто чиїмось бажанням створити щось під когось.

Віктор Мошинський на посаді ректора реально вдихнув нове життя в наш "Водник". Як можна такий проект зупиняти? Навіщо?

Я вже не говорю про діалог з колективами, з профспілками викладачів, з науковою спільнотою, з місцевою і регіональною владою.

Врешті-решт з представниками законодавчої гілки влади, яка має контролювати і убезпечувати урядовців від шкідливих кроків.

Сьогодні, коли Національний університет водного господарства та природокористування розвивається, твердо стоїть на ногах і будує плани на майбутнє, ніхто не має права ламати і руйнувати діючий механізм.

Я закликаю сьогодні всіх рівнян, кому не байдужа доля нашого університету, обʼєднатися і не дати ВНЗ з майже 100-літньою історією зникнути з мапи Рівненщини та України.

В свою чергу, разом з колегами народними депутатами Соломія Бобровська, Олександр Салійчук, Олександр Ковальчук готую звернення до профільного міністра Оксен Лісовий стосовно роз’яснення ситуації з можливою ліквідацією НУВГП і створенням нового закладу.

Сподіваюсь, що це справді просто чиясь бурхлива уява спантеличила небайдужих до свого краю і свого рідного міста людей...

#врятуйуніверситет

Робіть репост, якщо погоджуєтеся зі мною

Тегайте в коментарях Міністерство освіти і науки та пана міністра

Разом ми відстоїмо наш Водник

*АК -- авторська колонка: всі думки та висновки -- авторські

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень