Рівне має найкращу в Україні школу... для «любителів неба»

Сьогодні у неї річниця

Сьогодні рівненський авіаклуб відзначає 65-річчя з дня створення. Він існує з 1952-го року. Останні три роки клуб переживає відродження, розповів нам його директор Олексій Кособуцький.

За цей час в ньому збільшилася кількість спортсменів-планеристів, парашутистів і просто охочих пострибати чи політати задля разового задоволення.

Особливістю ж клубу є найкраща планерна школа в Україні, каже Олексій Кособуцький:

Сьогодні таких клубів залишилося всього три: в Києві, Вінниці та в Рівному. В нас – найсильніша планерна школа. Охочих ми навчаємо літати на планерах. Зараз у нас може бути теоретична підготовка, а от коли з’являться погодні умови весною, тоді можна переходити до практичної частини.

Один такий виліт коштує 700 гривень – це вартість злету у повітря, самі ж навчання проводяться безкоштовно.

Крім того, на балансі авіаклубу є кілька польських ще з радянських часів літаків-буксирувальників і два приватних – для парашутистів.

Зазначимо, що ціна одного стрибка з тисячі метрів обійдеться в 950 гривень.  

В цьому випадку людина стрибає сама з парашутом, який автоматично розкривається. Стрибок із трьох тисяч метрів разом з інструктором обійдеться втричі дорожче.

За словами Олексія Кособуцького, в цю вартість входить оренда екіпірування, інструктаж і підйом літака в повітря, себто витрати на паливо.

Сезон таких стрибків і польотів триває з квітня по жовтень. У цьому ж році хочуть спробувати відкрити зимовий сезон, каже директор.

Є в авіаклубу й проблеми. Зокрема, це погана дорога до воронівського аеродрому. Нині там стара польська бруківка. Також, зазначив Олексій Кособуцький, хотілось би мати новішу техніку, адже деяка літає ще з минулого століття. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень