Зірка інтернету – «Лисичка» з Набережної, у Рівному (ФОТО)

Мешканці захищають захисницю їхнього двору, яка відлякує рівнян

Наш вчорашній матеріал «На Набережній у Рівному собака кидається на людей» викликав серйозний резонанс в соцмережах.

По-перше, ми тепер точно знаємо, що собаку – призвідницю матеріалу – звати «Лисичка», і її дуже люблять у дворі, який вона охороняє.

Проблема в тому, що двір той – прохідний: ним зручно рівнянам прямувати від Набережної до центру міста.

Йдучи тим двором, рівняни несподівано зустрічають Лисичку, яка на них гарчить і досить голосно гавкає.

Очевидно, що «Радіо Трек» категорично проти будь-яких радикальних дій, спрямованих проти Лисички особисто, але мешканці двору мають знайти якийсь спосіб й убезпечити рівнян від нападів своєї улюблениці.

До речі, легенди, що їх розповідають про маленьку Лисичку, є досить цікавими. Виглядає, що вона сама змогла відвадити з двору на Набережнці, 22 цілі зграї безхатченків.

І ось вже більше двох років у наш двір забрела пухнаста істотка. Вона змогла зробити те, що не під силу було правоохоронцям. Жодних безхатьків, п'яниць, злодіїв. Майданчики знову належать дітям.


Бідьше про подвиги Лисички та активні дискусії – за посиланнями

#виправдати_Лисичку

Затишний центр міста. Великий зелений двір з дитячими гойдалками, доглянутими клумбами, баскетбольним майданчиком. Ще кілька років тому ми не могли цим всім насолоджуватися: у дворі працює пункт прийому макулатури та склотари.

Як наслідок, щоранку, йдучи на роботу, відправляючи дітей в школу чи садок, бачили одну і ту ж картину: безхатьки, любителі випити сходились у наш двір, щоб отримати пару гривень і тут же на лавочці в тісній, але гамірній, компанії "поснідати".

Зрозуміло, зморені після випитого, засинали тут же. До речі, для особливо наївних підтверджу: в найближчий туалет на залізничному вокзалі ніхто з них не ходив - під'їзди та просто дерева поруч. Всі як могли, так і боролись... купа скарг, сюжети на телебаченні - нічого не допомагало.

Склопункт відкритий законно, вдіяти нічого не можна.

І ось вже більше двох років у наш двір забрела пухнаста істотка. Вона змогла зробити те, що не під силу було правоохоронцям. Жодних безхатьків, п'яниць, злодіїв. Майданчики знову належать дітям. Лисичка - це улюблениця всіх дітей (і "своїх" , і "чужих" ), дорослих, наших гостей та просто приязних до тварин людей.

Вона НІКОЛИ нікого не вкусила, хоча гавкає вона справді гучно і часто. Гавкає здебільшого на людей, які проходять двором, щоб скоротити дорогу із залізничного вокзалу на базар. Якщо з нею подружитися, наприклад шматком булочки та спокійними словами, то вона переведе вас в ранг "своїх" і ви теж її полюбите (правда, Анатолий Бойко?).

Проте, це все лірика. Наш двір з колись бездомною не агресивною собакою, яку всі мешканці вважають своєю, годують, доглядають, а вона їм за це вірно служить не один рік. Таких випадків багато. Що є правильним в таких випадках? Чи варто порівнювати таких "Лисичок" з іншими собаками? Як їх розрізняти? Чи добре, що такі тварини, які заслуговують на дім та сім'ю, отримують їх хоч таким чином? Кожен має, мабуть, свою відповідь. Тоді до чого вся ця "писанина"?

Нещодавно сайт "Рідіо Трек" (http://radiotrek.rv.ua/…/na_naberezhniy_u_rivnomu_sobaka_ky…) опублікував гнівне звернення рівнянина, якого не пускала через двір Набережної, 22 агресивна, на його думку, собака. Написана стаття розповідала про рудого монстра, який живе поряд із дітьми.

Коментарі під постом викликають бажання захиститися від нього (і минуле із схожими ситуаціями підказує, що час від часу після таких повідомлень в ЗМІ, собаки помирають). І це стосується не тільки нашої Лисички. Щороку ми бачимо собак в масовій агонії. Частина з них чиїсь дворові приязні улюбленці. Не їхня вина, що вони бездомні.

Тому наш обов'язок захистити та #виправдати_Лисичку.

Далі йде досить цікава дискусія

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень