Скандальна постачальниця яєць по 17 грн продала готелі в Хорватії і заявила, що в неї вкрали сумку з усіма грошима (ФОТО)

За продані готелі

Тетяна Глиняна сама родом із Білої Церкви: вона "сидить" на контрактах від МО вже багато років

Новий поворот у справі про жінку, яка крутила схеми в міністерстві оборони ще з часів Кучми, Ющенка, Януковича та Порошенка.

Скандальна постачальниця продовольства для Збройних сил України, зокрема яєць по 17 гривень, Тетяна Глиняна продала свої компанії, які управляли частками у готелях Mirari, Ora і Luxe у хорватському місті Спліт. 

Про це йдеться в матеріалі slobodnadalmacija.hr із посиланням на господарський суд Спліта.

Зазначається, що Глиняна передала право власності Діяну Яхєфендічу, найвідомішому підприємцю зі Спліта.

 

Водночас, за даним видання, у день продажу жінка так поспішала, що забула про сумку з грошима, яку залишила без нагляду біля власного будинку у місті Брела.

 

Сумку миттєво викрали. 

Як з’ясували журналісти, Глиняна звернулась до поліції Макарського відділку, написавши заяву про викрадення сумки з грошима. Сума збитків оцінюється у 27 тисяч євро. За неофіційними даними, у зниклій сумці були ноутбук, USB, п’ять мобільних телефонів, особисті документи, банківські картки та сумка з 16 тисячами євро.

«10 січня до Макарського відділку поліції надійшло повідомлення про втрату сумки, яка була залишена без нагляду в районі Брела, в якій знаходився комп'ютер, гроші та інші речі. Триває кримінальне розслідування» — йдеться у відповіді поліції на запит видання.

Праворуч -- нові правонаступники проданих, нібито за готівку, готелів у Спліті

Також зазначається, що площа будинку скандальної українки складає 545 квадратних метрів, де лише двір має понад 300 квадратних метрів.

Глиняна придбала його у 2016-му в чоловіка з Брели, який живе в Німеччині.

Журналісти хорватського видання сумніваються, що будинок був порожнім, тому що всі вікна на горищі були відчинені, а перед будинком, «прикритим» щонайменше 10 камерами, стояла біла Toyota з українськими номерами. Однак, хто викрав сумку Глиняної, поки невідомо.

ДОВІДКОВО:

  • Тетяна Глиняна з Білої Церкви очолює одну з найбільших бізнес-груп, що постачають продукти харчування Збройним силам України з грудня 1995 року.
  • Вона була засновницею у компаніях з так званої «білоцерківської групи», що у різний час були чи є постачальниками харчів.
  • За інформацією видання "Наші гроші«, ціни харчів »Гранд консалту" в актуальних контрактах з Міноборони дуже завищені. Наприклад, в контракті, що діяв у другому півріччі 2023 року, звичайна гречка коштувала 66 гривень за кілограм. А в контракті на перші три місяці 2024 року гречка коштує 50 гривень за кілограм. За даними Держстату, роздрібні ціни на гречку у цей період постійно були у півтора-два рази меншими.

Також 2015 року Тетяна Глиняна фігурувала у справі про хабар полковнику Нацгвардії за сприяння перемозі у тендері по консервах за 10% від суми контракту.

  • Нагадаємо, про те що Глиняна стала власницею готелів у центрі Спліта, стало відомо на початку січня.
  • Зокрема, з осені 2023 року Глиняна стала бенефіціаром компаній Zen Adria d.o.o., Pigment d.o.o., Mimoza d.o.o.. А у ще одній фірмі Nazarii d.o.o. вона стала засновницею у 2016 році (у 2022 році на деякий час її власником ставала її донька Ірина Кут. Місце реєстрації Nazarii d.o.o. у Брелі, скоріше за все, є місцем реєстрації особисто Тетяни Глиняної.
  • Саме ця адреса вказана в одному з хорватських реєстрів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень