За що у Рівному за ґратами СІЗО тримають революціонера Гранітного (ФОТО)

Про порушення Конституції і прав людини на догоду Порошенку у м. Рівне

Це авторська колонка. Усі думки – власні.

Вирішив написати про дещо очевидне, але без надії, що люди щось побачать.

Їм швидше за все не дадуть: зомбі-ящик, зомбі-фейсбук та зомбі-активісти, які свідомо вже не перший рік за гроші та безкоштовно підтримують у суспільстві достатньо високий градус громадського безуму, побутового ідіотизму та войовничої Шаріковщини.

Довгий час подібним займався і наш герой Ярослав Грантіний, аж поки сам не став жертвою того дурисвітства, що його в Україні розвели такі як він і йому подібні.

Однак, на відміну від більшості інших, Гранітний хоч реально ризикував власним життям

За Революцію.

Тепер Революція пожирає своїх дітей, у цьому випадку вона із тупим виразом на обличчі хрумає одного з побратимів Сашка Білого за його (Гранітного) начебто співпрацю з Росією та Миколою Азаровим.

Подібні звинувачення були популярні серед Швондерів у 30-ті, коли герої Жовтневої Революції враз признавалися, що є агентами усіх іноземних спецслужб. Гранітний ще не признався, але...

Швидкий перегляд інформаційної стрічки та коментарів показує, що принаймні серед журналістів Рівного людей здатних мислити самостійно і заявляти власну позицію практично не залишилося.

Крім Миколи…

 

Несенюка.

Усі інші безтямно, енергійно і віддано – допомагають владі та СБУ з Прокуратурою – дурити людям голови, вважаючи, що їхня місія як журналістів саме і полягає у чемній (і некритичній) ретрансляції будь-чого, що поназаявляє Прокуратура чи СБУ.

Ніколи не думав, що буду змушений захищати Гранітного, який був мало мене не застрелив, коли я заявився на базу БЕРКУТу у Рівному, захоплену у ту ніч УНСОВцями та іншими не менш демократично і бездоганно – у правовому плані – налаштованими прихильниками Революції Гідності.

Тоді наявність у Гранітного різноманітної зброї ні працівників Прокуратури, ні СБУ – не хвилювала. Бо вони сиділи тихо як миші, тримаючи кулачки (за Януковича?) і мріючи лише, щоби Білий із Гранітним не завітали до них.

У Рівному Гранітний був одним із найвиразніших героїв тієї революції.

Так що, він діяв тоді в інтересах Росії?

Вдумайтеся, усіляких Розенблатів за ґрати не садять, а Гранітного у Рівному місяцями тримають у СІЗО в очікуванні суду, який ніколи нічого із фантазій СБУ та прокуратури довести не зможе.

Пригадую той день (3 травня 2017 р.) і той начебто сепаратистський мітинг, за який затримали Гранітного.

Спочатку мою увагу привернув паркан, що його почали зводити навпроти РОДА.

Потім із тим парканом боролися мало не всім миром, але так і не побороли, бо з якого це дива власники не можуть огородити своє приміщення для ремонту, якщо вони хочуть той ремонт собі зробити?

Але ще більше тоді мене зацікавили дивні групи молодих людей довкола.
[media=90236]

Пізніше виявилося, що це Гранітний позбирав молодь.

Частина виглядала, як наче їм заплатили, але більшість нагадувала не безтямних тітушок, а когось типу ультрасів чи інших право-радикалів.

Ніяких сепаратистських заяв на тому мітингу не звучало. Ні про яку Рівненську народну республіку ніхто не заїкавя.

Головне гасло того дня на майдані, яке там постійно озвучували і повторювали всім журналістам:

"Муляренко, вийди до людей!"

Друге головне гасло того дня звучало

"Ковальчука у відставку!"

Усі ще сміялися, думаючи, що натовп має на увазі вже давно відставленого екс-голову Рівненської обласної ради Володимира Ковальчука від радикалів.

Однак…

Коли керований Гранітним натовп вимагав відставки Ковальчука, то лише некомпетентні люди могли собі уявити, що йдеться про «радикального»  Володимира Ковальчука, який на той час уже понад 12 місяців не був ніяким головою.

Гранітний та керовані ним люди цілилися значно вище і дуже точно називали прізвище

Першого заступника голови адміністрації президента Віталія Ковальчука

Того самого Ковальчука, який є своєрідним Хрещеним Батьком на Рівненщині по лінії влади щонайменше для попереднього голови РОДА Віталія Чугуннікова та для нинішнього голови РОДА Олексія Муляренка.

Так от, на момент проведення акції Гранітного крісло під Муляренком сильно хиталося. Так само, як і крісло під його патроном у Києві – Віталієм Ковальчуком.

Зміщення Ковальчука та відставки Муляренка, як тоді вважалося, домагався новий керівник Адміністрації Президента Ігор Львович Райнін.

Про деякі колізії цього протистояння ми писали ще 18 березня у матеріалі Керівника Рівненщини можуть змінити – розпорядження Президента (№61)

Так от, у той день, 3 травня, існувало абсолютно чітке розуміння, що Гранітного зарядили саме проти Муляренка, Чугуннікова та їхнього патрона Віталя Ковальчука.

І що, коли хтось заплатив Гранітному гроші, то цей хтось…

 

Ігор Райнін –  керівник Адміністрації Президента у Києві

 

Або люди з його оточення

 

Бо саме в інтересах Райніна і діяв Гранітний у Рівному.

Пізніше, коли тут перед ОДА виступив був уже один підконтрольний СБУ циркач, ми написали навіть матеріал «Сепаратисти» Гранітний та Клейнос працюють на СБУ?

Стаття вийшла у понеділок, 15 травня, а у вівторок 16-го до нас завітав представник СБУ

Поговорити

Представник СБУ слухав те, що оце ви нині читаєте і раз пораз кивав головою.

Єдине, ми не могли знайти з ним відповіді на запитання:

Hавіщо комусь у Києві цей цирк із Клейносом та вигадки про роботу Гранітного на Росію?

Розгадка прийшла пізніше того дня – 16-го травня.

Ви пригадуєте, що тоді сталося?

Тоді Порошенко урочисто оголосив про закриття вКонтакті.

А за день до того керівництво СБУ, розповідаючи дурниці про Гранітного, супроводжувало їх демонстрацією фейкових екаунтів і створених, найпевніше, самими ж працівниками СБУ «мертвих» спільнот у вКонтакті, які начебто виступали за створення Рівненської Народної Республіки.

Тобто, Гранітного посадили на 60 днів за ґрати, аби Порошенку та його підлеглим було легше обманювати людей на предмет якоїсь начебто «зловорожості» вКонтакті.

Гранітного і його акцію проти Муляренка використали просто – всліпу.

Як ілюстрацію та виправдання до власної фейкової історії.

Учора ж, після 60-ти днів перебування Гранітного за ґратами, його залишили там ще на 60 днів за ґратами, бо ні Прокуратура, ні СБУ не мають жодних доказів провини Гранітного чи то його «сепаратизму», чи то його «дій на користь Росії».

Усі ці звинувачення – вигадка.

Справжня причина його затримання – описана в цьому тексті.

Однак, ніхто не здивується, якщо Гранітний ще посидить трохи і раптом вирішить підписувати все, що йому скажуть, та брати провину на себе за все, що йому накажуть.

Як це там співається в улюбленій пісні різноманітних Швондерів

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень