З Новим Роком «ВЕРЕС»!

Кілька слів в очікуванні фуршету

ФК «Верес» проводить спільний фуршет для керівництва клубу та представників Наглядової ради. Ну, щось типу фуршету. Офіційно говорять про «мандарини».

У будь-якому випадку, може скластися так, що спільне чаркування, хай і мінеральною водою, пізніше завадить мені сказати те, що вважаю важливим для розвитку ФК «Верес». То ж озвучу кілька позицій.

По-перше, пропоную повернути «Вересу» стару назву)

Ні, не «Авангард», а ФК «Верес». Тобто, перед самою назвою вживати не НК – народний клуб, а ФК – футбольний клуб.

Справа в тому, що в усіх статутних документах наш клуб значиться саме як ФК, однак у різних повідомленнях та офіційних заявах клубу останнім часом ФК почали змінювати на НК.

Вочевидь, хочуть тим самим просувати вислів «Народний клуб». Але так робити – не є правильним. Якщо ми хочемо промотувати ідею «народного клубу», то варто затвердити цей вислів як офіційне гасло: «ФК «Верес» -- Народний клуб!».

Так воно (і сама ідея народного клубу) працюватиме набагато краще. НМД

По-друге, пропоную перестати називати усе – «Вересом»

Ні, правда. Є футбольний клуб «Верес». Це нормально. Однак, пару тижнів тому офіційно повідомили, що рівненський регбійний клуб «Рівне» офіційно перейменовує себе на «Верес». У межах т.з. «співпраці» між регбійним та футбольним клубами.

Пізніше, до «Радіо Трек» дійшли чутки, що начебто іменем «Верес» у нас тепер збираються переназвати все: і волейбольну «Регіну», і міні-футбольний «Кардинал», і баскетбольний «Пульсар», і все інше.

Знаючи заповзятість Олексія Хахльова у пробиванні різних ідей, які іншим видаються нереальними, пропоную – зупинитися. На регбі, раз уже так вийшло. Тим паче, що в Англії гру Регбі називають «регбі-футбол». Якщо, раптом, «Кардинал», з якогось дива, теж прагне стати «Вересом», то нехай. Але давайте залишимо в спокої «Регіну», «Пульсар», «Шахово-шашковий клуб» і «Курси крою та шиття». Давайте не плутати людей. Уявіть, що завтра усі напої, усі горілки та пива, віскі та роми, мінералки та содові переназвали у щось одне. Наприклад, «Кока-кола». Що б у цьому було хорошого?

По-третє. Подумаймо про «АЗОТ». Точніше про Фірташа

Як виглядає, головна проблема для «Вересу» на поточному етапі це проблема – грошей. Їх потрібно досить багато і джерела, напевно, можуть бути різними. Але ми маємо в місті величезне підприємство «АЗОТ». Честь йому і хвала. Ми його дуже любимо. Однак, далеко не кожне європейське місто погодилося б мати у себе під боком на стільки складне і небезпечне виробництво.

Сума у 2-3 мільйони гривень, напевно, була б абсолютно посильною для групи компаній «Остхем», яка належить Дмитру Фірташу, і до якої входить наш чудовий ВАТ «РівнеАЗОТ».

Це міг би бути чи прямий внесок «Остхема» на розвиток ФК «Верес», чи оформлення колективного членства для всіх працівників ВАТ «Рівнеазот». Така форма певного «соціального податку» з боку «Остхем» в інтересах розвитку спорту, дозвілля та самої громади м Рівного, була б і доречною, і виправданою.

Однак, для того, щоб «Остхем» та «РівнеАЗОТ» відповідні кошти виділили, до них для цього – необхідно звернутися.

Пора Новорічно-Різдвяних свят є надзвичайно сприятливою для подібних звернень. З боку керівництва ФК «Верес».

Ну, й на коня. Поради непрофесіонала.

Щодо тренувального процесу в ФК «Верес»)):

1. Книжки. Придбайте, чи візьміть у бібліотеці 20 книжок українською мовою. Перекладів: Хемінґвей, Джек Лондон, Селінджер, Азімов, Бредбері, Гюго, Дюма, Маркес, Карпентьєр – чоловічу літературу класичну різну: «Хрещений батько», «Бійцівський клуб», «Реґтайм». Роздайте ці книжки спортсменам. Нехай читають і обмінюються. Коли кожен із них прочитає за півроку тих двадцять книжок – українською (разом із тренерами), то, як мінімум, усі будуть добре говорити українською. А, як максимум, стануть на голову вищими за всіх (переважну більшість) інших футболістів українського чемпіонату. У плані начитаності.

2. Бокс/Кікбоксинг/Рукопашний бій. Домовтеся зі спортивним клубом у Рівному таким як «Праджат», наприклад, чи. зі студією бокса (вільної боротьби), аби вони два рази на тиждень проводили заняття цільово для футболістів «Вересу». Так, з боксу. Хай би футболісти одне одного помутузили, хай би тренери з боксу поставили їм удари, дали можливість хлопцям випустити емоції, подружитися по-справжньому між собою і т.п.

3. Бойові стрільби. Також дуже корисним було б хоча би раз на місць вивозити їх… на полігон. Хай би поспілкувалися з військовими, постріляли з різних автоматів-кулеметів. Особливо перед відповідальними матчами це б чудово «прочищало їм мізки».

4. Танго&Степ. Окремо треба сказати про Танго і Степ (чечітку). У Рівному є група аматорів танцю, члени якої постійно збираються, щоб танцювати Танго і вчити танцювати його – інших. Танго це дуже особливий танець.  Якби наші футболісти навчилися його танцювати, це б не лише порадувало тих жінок, з якими б вони навчалися, але й реально додало б кожному із них – як особистостям. Аналогічно й степ. Ми маємо в Рівному неймовірну Наталю Сторожук. Попросіть її та ПДМ, щоб за невеликі гроші навчили «Верес» танцювати чечітку. Уявіть, щоб якогось дня вони усі разом вийшли на сцену і видали нам – командний степ.

5. Театр/Філармонія/Виставкові зали. У Рівному є прекрасний Академічний Театр і дуже хороша Філармонія, де люди з вищою консерваторською освітою грають геніальну класичну музику. Також у нас постійно проходять різноманітні виставки. Усюди, на всіх таких заходах – у гарних костюмах – мають бути гравці ФК «Верес». Очевидно, що вартість квитків для футболістів «Вересу» усі зроблять прийнятною. Але уявіть, як це буде по-народному – з’являтися постійно серед людей.

6. Техніка/Фінти. Ну, і, якщо вийде, проведіть будь-ласка, конкурс із техніки та фінтів серед гравців клубу «Верес». Поставте якийсь вагомий грошовий приз. Продумайте категорії. Призначте змагання між самими ж футболістами на певний день у квітні. Нехай покажуть нам удари на точність, обводки, роботу з м’ячем тощо. Запросіть глядачів. Нехай всі гроші від проданих квитків підуть на ті ж самі грошові призи кращим.

 

 

Одним словом, з Новим Роком усіх! З новим Щастям!
"Вересу" -- успіхів і перемог!

М. Кульчинський

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень