Як рівнянам у будинках з лічильником не платити за сусідів

З таким запитанням до Радіо Трек звернулися мешканці Кавказької, 13 у Рівному

Мешканці будинку «прощаються» з ЖКП «Покровське», переходять до обслуговування управлінською компанією. Згодом, можливо, і створять ОСББ.

Під час оформлення документації «випливла» проблема – у декого з мешканців вказана у квитанціях опалювальна площа менша, ніж у сусідів, що живуть в аналогічних квартирах, у тому ж стояку.

А декілька квартировласників збільшили опалювальну площу за рахунок балконів. Вони продовжили кімнати, провели туди тепло, проте в документах ці зміни не зафіксовані.

Варто зауважити, що з початку цього опалювального сезону в будинку встановлений прилад обліку тепла. 

Отже, за сусідські не обліковані квадратні метри доводиться платити іншим мешканцям будинку.

Візити до ЖКП, БТІ та тепловиків результату не дали. Тут кажуть, що аби перевірити відповідність реального і вказаного у документах метражу, потрібна згода власника квартири. Або ж звернення до суду.

Зокрема, за словами заступника директора з розрахунків за теплопостачання ТОВ «Рівнетеплоенерго» Інни Кнап, подібна проблема працівникам підприємства відома. І вони навіть пробували приходити в оселі з перевірками для складання акту. Зокрема, у багатоповерхівку на Льонокомбінатівській,1, де люди також збільшили свої оселі за рахунок балконів, навідувалися з поліцією.

Ми це питання на підприємстві неодноразово піднімали, навіть пробували робити обходи, щоб виявити надлишкові опалювальні площі і скласти акти. Ми б ці дані заносили в базу. Але люди, як правило, не пускають нас в квартири.

Тож, каже пані Кнап, єдиний вихід з цієї ситуації – подавати на порушників до суду.

Це підтверджує і правник, керівник правових програм РОГО «Комітет виборців України» Микола Глотов. Проте він наголошує, що, зважаючи на чинне законодавство, домогтися справедливості найбільш реально саме через звернення до комунальників. Процедура є такою.

Люди звертаються до комунальної структури, комунальники подають до суду. Якщо суд ухвалює відповідне рішення – надається доступ до приміщення.

Проте, зазначає Микола Глотов, навряд чи комунальники позиватимуться з власної ініціативи. Адже в будинку встановлений лічильник і тепловики свої кошти так чи інакше отримують. Тож щось довести можливо лише за ініціативи самих людей. Якщо мешканці тієї ж багатоповерхівки на Кавказькій,13 згуртуються, будуть домагатися свого – буде й результат. Якщо ж їм це буде байдуже – все залишатиметься так, як є.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень